Ifigenia in Taurida de Euripide teatru radiofonic la microfon(1966)

Una bucata tragedie antica …grea ametitoare precum toate visele si pacatele omenesti, buna pentru minte, caci acei oameni din vechime suntem tot noi…doar foarte putin altfel, iar acest putin este ratiunea….mama ei de viata !

În distribuție:
Gina Petrini, George Paul Avram, Nicolae Pomoje, Emil Liptac, Gheorghe Dinică, Mircea Albulescu, Lucia Mureșan.

„Înlocuită printr-o căprioară în momentul sacrificiului la Aulida, Ifigenia este depusă de către Artemis în Taurida (actuala Crimeea). Acolo, a devenit preoteasă a zeiței și supusă a regelui Thoas. Potrivit riturilor barbare ale locului, îi incumbă să ducă la moarte pe orice străin care se aventurează în Taurida.

Însoțit de fidelul său tovarăș Pylade, Oreste, fratele Ifigeniei, acostează în Taurida. După consultarea oracolului lui Apollo de la Delphi, el a venit să fure statuia sacră a zeiței Artemis. Oracolul îi prezisese, într-adevăr, că zbuciumările sale – cauzate de uciderea mamei sale, Clitemnestra – vor lua sfârșit aducând înapoi statuia la Atena.

În cursul acțiunii lor, Oreste și Pylade sunt capturați. Ifigenia se pregătește să poruncească sacrificarea celor doi greci, când ea îl recunoaște într-unul din ei pe fratele său. Înșelând supravegherea lui Thoas, ea a evadat cu ei.”

Din aceeasi categorie:;

Other Channels