Hiroshima teatru radiofonic dramă (1986)

Hiroshima teatru radiofonic (1986)

In distributie: Florian Pittiş, Sorin Postelnicu, Emil Hossu, Sorin Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Gina Patrichi, Ion Pavlescu, Stefan Iordache, George Constantin, Matei Gheorghiu, Nicolae Pomoje, Constantin Dinulescu, Constantin Codrescu

 

Cu mult înainte de Pearl Harbor, liderii japonezi și-au dat seama ce pericole implică bombardamentele aeriene și au început să organizeze exerciții pentru raiduri aeriene în marile orașe ale țării. La început, acestea n-au fost altceva decât niște instrucții prost pregătite, dar pe măsură ce Japonia a început să se pregătească pentru război, au fost adoptate mai multe legi pentru punerea la punct a sistemului de apărare a țării. În aprilie 1937, a fost adoptată Legea pentru Apărarea Aeriană, iar în 1938 Asociația pentru Apărarea Aeriană a Marii Japonii a început un program de pregătire și propagandă.

În ciuda acestor pregătiri timpurii, liderii militari ai Japoniei au acordat – în mod surprinzător – foarte puțină atenție puterii aeriene americane. În ajunul războiului, premierul japonez credea că teritoriile cucerite peste mări aveau să protejeze Japonia de bombardamente. Între timp însă, americanii pregăteau un nou avion, faimosul B-29, un bombardier rapid capabil să ajungă deasupra teritoriilor japoneze de la distanțe mari. În septembrie 1942, au început testele de zbor, la Seattle, în NV Americii, iar în iunie 1944 o flotă de avioane B-29 a ajuns în China, de unde putea lansa oricând atacuri asupra Japoniei.

 

Din aceeasi categorie:;