Misterul din Cornwall film acțiune mister de Agatha Christie

 

Misterul din Cornwall de Agatha Christie

Doamna Pengelley ii face o vizita domnului Poirot si capitanului Hastings. Doamna Pengelley il banuia pe sotul ei, Edward Pengelley, medic stomatolog, ca ar otravi-o.

Dar nu voia sa-l acuze de nimic, tocmai de aceea domana Pengelley avea nevoie de discretie totala si de serviciile domnului Poirot!
Suspiciunile domanei erau fondate: cat era plecat Edward in delegatie, se simtea foarte bine. Pana si nepoata ei, Freda, observase acest lucru!

Hercule Poirot avea sa mearga la Polgarwith, un targusov din Cornwall, insotit de capitanul Hastings. Insa stapana casei, doamna Pengelley, decedase in urma cu o ora si jumatate!
Hercule Poirot impreuna cu capitanul Hastings merg la casa medicului care a consultat-o pe decedata, doctorul Adams. Acesta le spune ca era vorba de o gastrita.

Inainte de apleca in oras, Poirot vorbeste si cu nepoata, Freda, si afla ca motivul certurilor dintre ea si raposata matura era faptul ca s-a logodit u un tanar pe nume Jacob Radnor, de care si matusa ei era indragostita!

Ziarele aveau sa tina prima pagina cu stirea „Misterul din Cornwall” : logodna vaduvului cu domnisoara Marks, secretara si amanta sa. S-a trimis o petitie catre Ministerul de Interne prin care s-a cerut exhumarea ramasitelor decedatei unde s-a descoperit mari cantitati de arsenic. Domnul Pengelley, principalul suspect, a fost arestat si acuzat de asasinarea sotiei sale.
Singura cale ca domnul Pengelley sa scape de streang era ca Jacob Radnor sa semneze o hartie prin care isi recunostea vina! Acesta era cel care le-a amorezat si pe matusa defuncta si pe nepoata, sperand ca dupa moartea matusii, arestarea unchiului si casatoria cu nepoata sa puna mana pe avere!

 

 

Din aceeasi categorie:;