Luxul de-a trăi de Albert Maltz Teatru radiofonic (1979)

 

Date biografice Albert Maltz

Albert Maltz a fost al treilea dintre cei trei fii născuți lui Bernard Morris Maltz, un imigrant rus din Lituania actuală și Lena Schereaschetsky (mai târziu Sherry), de asemenea, un imigrant dintr-o zonă controlată de Rusia.

Maltz a fost educat la Universitatea Columbia , unde a fost membru al fraternității Zeta Beta Tau și al clasei din 1930 la Școala de teatru din Yale.
A devenit comunist în 1935 din convingere, spunând ulterior unui intervievator: „Am citit și clasicii marxişti. Încă cred că este cel mai nobil set de idealuri scris vreodată de om…Unde altundeva în literatura politică mai găseşti gânditori care spun că urma să pune capăt tuturor formelor de exploatare umană?

Exploatarea salarială, exploatarea femeilor de către bărbați, exploatarea oamenilor de culoare de către popoarele albe, exploatarea țărilor coloniale de către țările imperialiste.

Și Marx a vorbit despre faptul că socialismul va fi regatul libertății, unde omul se realizează pe sine într-un mod pe care omenirea nu l-a mai văzut niciodată. Acesta a fost un corp de literatură inspirator de citit”.Deși mai târziu, Maltz a aflat și a criticat represiunea sovietică, o analiză din 2009 susține că „a rămas simpatic cu antifascismul atât al Uniunii Sovietice, cât și al CPUSA în anii 1930”,spunând într-un interviu din 1983 „Partidul Comunist din Statele Unite conduceau lupta educațională și organizațională”.

Din aceeasi categorie:;