Jucatorii de carti de Nikolai Vasilievici Gogol Teatru TV (1977)

„Jucătorii de cărţi” de N.V.Gogol este o farsă teribilă care surprinde o lume fără ieşire în care oamenii se sfâşâie între ei pentru că banul, viciul şi dorinţa de putere primează în conştiinţa lor.
Deşi scris in urmă cu aproape două secole, piesa „Jucatorii de cărţi” tratează sub umbrela comicului un subiect de actualitate şi anume slăbiciunile oamenilor puşi în faţa propriilor vicii.

„Jucătorii de cărţi” este un spectacol despre dorinţe arzătoare, vanitate, psihologii umane, pe scurt este un spectacol despre viaţă.
Povestea lui Iharev, cel care la început pare cel mai deştept şi cel mai versat dintre boieri, dar care în final este înşelat şi lăsat fară nimic, rămâne încă de actualitate.

Viciul celor patru boieri şi anume jocul de cărţi, îi face pe aceştia să piardă toate valorile umane şi să se transforme în nişte adevarate animale puse în faţa pradei- prada pe care toţi o doresc la fel de mult.

Cu toate că subiectul ales de Gogol este unul care prezintă o adevarată tragedie, el este construit într-o formă comică, tristetea şi veselia îmbinându-se într-o manieră ce are un impact puternic asupra publicului.
Vizionând spectacolul se pune întrebarea : ” Oare nu se repetă istoria ?”

În distribuţie: Iurie Darie, Candid Stoica, Ion Marinescu, Mircea Șeptilici, Matei Alexandru, Florin Scărlătescu, Valentin Plătăreanu, Mihai Mereuţă, Boris Petroff

Din aceeasi categorie:;

Other Channels