EPISODES:
Titus Flavius Vespasianus împăratul fondator al Dinastiei Flaviilor documentar în română Hugo Boss – Croitorul celui de-al treilea Reich documentar biografic în română Joséphine de Beauharnais documentar istoric subtitrat în română Filosofia lui Niccolò Machiavelli documentar tradus în română Golda Meir – Matriarhul Ierusalimului film documentar biografic Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea I George Orwell – Un avertisment pentru omenire documentar subtitrat în română (Carol cel Mare) Charlemagne – adevarata poveste a Regelui Razboinic film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea a II-a Ramesses Mărețul – Legendarul Faraon al Egiptului antic documentar tradus în română John Quincy Adams – al 6-lea președine ale Statelor Unite film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar în română partea a III-a Tesla – Inventatorul lumii moderne documentar subtitrat în română Mansa Musa (Cel mai bogat om din istorie) documentar biografic Ferrari – Regele mașinilor documentar biografic subtitrat în română Oliver Cromwell ~ Ucigasul de regi documentar subtitrat în română ~ Saddam Hussein – Stăpânire corectă și greșită în Iraq documentar în română Nikita Hrușciov și războiul rece documentar biografic subtitrat în română Brejnev & Declinul Uniunii Sovietice documentar biografic în română Edward Mărturisitorul – Sfântul rege Saxon documentar biografie Gemenii Kray – Lorzii crimei din Londra documentar în română Fulgencio Batista – Dictatorul Cubei sustinut de mafie – Documentar tradus în română Unitatea militară japoneză 731 și Generalul Shirō Ishii Cecil Rhodes – Imperialismul în Rhodesia film documentar subtitrat în română Charles Darwin ~ Originea speciilor ~ documentar biografic tradus în română King George al VI-lea – Regele reticent film documentar subtitrat în română

John Quincy Adams – al 6-lea președine ale Statelor Unite film documentar

 

Născut la 11 iulie 1767, în Braintree, Massachusetts, John Quincy Adams a avut o copilărie fascinantă. A crescut în timpul Revoluției Americane. El a trăit și a călătorit în întreaga Europă. El a fost tutorat de părinții săi și a fost un student excelent. A mers la școli din Paris și Amsterdam. În America, a intrat în Harvard ca Junior. A absolvit a doua școală în clasa sa în 1787. Apoi a studiat legea și a fost un cititor vrăjit toată viața.

John Quincy Adams a avut trei adversari majore: Andrew Jackson , William Crawford și Henry Clay. Campania a fost plină de conflicte secționale. Jackson era mai mult un „om al poporului” decât Adams și avea un sprijin larg răspândit. El a câștigat 42% din votul popular față de Adams 32%. Cu toate acestea, Jackson a primit 37% din voturile electorale, iar Adams a obținut 32%. Din moment ce nimeni nu a primit majoritatea, alegerile au fost trimise la Casa.

 

Sursa 2

https://segavid.com/embed-v30xxxgm9a6l.html

 

Din aceeasi categorie:;