EPISODES:
Hugo Boss – Croitorul celui de-al treilea Reich documentar biografic în română Joséphine de Beauharnais documentar istoric subtitrat în română Filosofia lui Niccolò Machiavelli documentar tradus în română Golda Meir – Matriarhul Ierusalimului film documentar biografic Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea I George Orwell – Un avertisment pentru omenire documentar subtitrat în română (Carol cel Mare) Charlemagne – adevarata poveste a Regelui Razboinic film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea a II-a Ramesses Mărețul – Legendarul Faraon al Egiptului antic documentar tradus în română John Quincy Adams – al 6-lea președine ale Statelor Unite film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar în română partea a III-a Tesla – Inventatorul lumii moderne documentar subtitrat în română Mansa Musa (Cel mai bogat om din istorie) documentar biografic Ferrari – Regele mașinilor documentar biografic subtitrat în română Oliver Cromwell ~ Ucigasul de regi documentar subtitrat în română ~ Saddam Hussein – Stăpânire corectă și greșită în Iraq documentar în română Nikita Hrușciov și războiul rece documentar biografic subtitrat în română Brejnev & Declinul Uniunii Sovietice documentar biografic în română Edward Mărturisitorul – Sfântul rege Saxon documentar biografie Gemenii Kray – Lorzii crimei din Londra documentar în română Fulgencio Batista – Dictatorul Cubei sustinut de mafie – Documentar tradus în română Unitatea militară japoneză 731 și Generalul Shirō Ishii Cecil Rhodes – Imperialismul în Rhodesia film documentar subtitrat în română Charles Darwin ~ Originea speciilor ~ documentar biografic tradus în română King George al VI-lea – Regele reticent film documentar subtitrat în română Titus Flavius Vespasianus împăratul fondator al Dinastiei Flaviilor documentar în română

Cecil Rhodes – Imperialismul în Rhodesia film documentar subtitrat în română

 

Cecil Rhodes,(născut la 5 iulie 1853, Bishop’s Stortford, Hertfordshire , Anglia – murit la 26 martie 1902, Muizenberg, Cape Colony (acum în Africa de Sud), finanțator, om de stat și constructor de imperiu britanic Africa de Sud. A fost prim-ministru al Coloniei Capului (1890–96) și organizator al giganticei companii de minerit de diamante De Beers Consolidated Mines, Ltd. (1888). Prin testamentul său, a stabilit bursele Rhodes la Oxford (1902).

Rhodes era fiul vicarului din Bishop’s Stortford, iar rădăcinile familiei erau în mediul rural, unde Cecil Rhodes s-a simțit întotdeauna ca acasă: plantarea de copaci și îmbunătățirea agriculturii au fost printre pasiunile sale de-a lungul vieții, deși ambiția sa cea mai timpurie a fost să fie avocat sau avocat. cleric.

Sănătatea precară l-a exclus și de la cariera profesională pe care și-a planificat-o. În loc să meargă la universitate, a fost trimis în Africa de Sud în 1870 pentru a lucra la o fermă de bumbac, unde fratele său Herbert era deja stabilit.

Ferma din Natal nu a fost un succes. La sosirea sa, Rhodes a descoperit că fratele său plecase deja spre câmpurile de diamante din Griqualand West . Deși Herbert s-a întors la fermă, iar cei doi frați au continuat să încerce cu încăpățânare să cultive bumbac timp de un an, „febra diamantelor” i-a biruit în cele din urmă. În 1871 s-au mutat înKimberley , centrul mineritului, unde viața era și mai grea decât în ​​Natal. Herbert a fost neliniștit și a rămas doar până în 1873, dar determinarea caracteristică a lui Cecil l-a ținut la Kimberley ani de zile.

 

Sursa 2

https://segavid.com/embed-n61ijml4fssp.html

 

Din aceeasi categorie:;