Amadeus Teatru TV cu Radu Beligan (1990)

Rivalitatea muzicală, și nu numai, din „Amadeus” de Peter Shaffer prilejuiește întâlnirea efervescentă dintre doi mari actori – Radu Beligan și Răzvan Vasilescu.

„Amadeus” este o dramă despre ultimii ani de viață ai lui Wolfgang Amadeus Mozart, așa cum sunt povestiți de Salieri, un muzician complexat aflat, în ciuda diferenței de vârstă, într-o competiție – nu doar muzicală – cu genialul compozitor. Acțiunea se desfășoară la sfârșitul secolului al XVIII-lea cu precădere în Viena. Textul este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri care, la bătrânețe, este vizitat de un preot pentru a se spovedi, pretext pentru a derula în fața ochilor noștri, viața plină de excese a lui Mozart, compozitorul pe care astăzi îl știe și admiră o lume întreagă.

Din distribuție fac parte: Radu Beligan, Răzvan Vasilescu, Irina Mazanitis, Paul Ioachim, Alfred Demetriu, Teodor Danetti, Nicolae Dinica, Mihai Stan, Jorj Voicu. Momentul de operă este realizat de Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Adriana Zagreanu.

Din aceeasi categorie:;