Vama dorului – teatru radiofonic dupa Panait Istrati

Panait Istrati, fiul unei spălătorese și al unui contrabandist grec, a fost unul din putinii scriitori romani ce au avut succes in occident, cei-i drept, datorita afinitatii cu miscarea socialista frantuzeasca…dar si pentru stilul exotic al subiectelor realist-brutale peste care pluteste intruna un fum nostalgic de reverie …iata o piesa de teatru radiofonic dupa o nuvela de-a sa „literatura de hamal din port”

in ditributie:
Sorin Postelnicu, Virginia Mirea, Constantin Cojocaru, Ica Matache, Papil Panduru, Mihai Mereuţă, George Oprina, Alexandru Lungu, Vasile Lupu, Ştefan Hagimă, Jeanine Stavarache, Ozana Oancea, Elena Nica Dumitrescu, Mia Macri, Rodica Sanda Ţuţuianu, Violeta Berbiuc, Ioan Chelaru.

 

(Visited 57 times, 1 visits today)

Din aceeasi categorie:;

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna

Un sătuc pierdut de lângă Suceava, găzduiește țăranii năpăstuiți de un logofăt, Costache, pe numele lui, care-i tine în teroare și frică. Dacă îi plăcea vreo fata din sat, o siluia și o dădea celui dispus să o ia de nevastă. Spilca, un luntraș voinic și drept, caută o soluție sa pună capăt nenorocirilor înfăptuite de logofăt. Dragostea lui pentru Sultana e desprinsă parcă din povești și nimic nu-i sta in cale să meargă mai departe…