Un om între oameni – teatru radifonic de Camil Petrescu.
Un roman interesant si probabil primul nationalist cu cap limpede, rational. Din pacate, vremurile l-au facut. Nicolae Balcescu s-a nascut in familia unor boiernasi si a avut parte de o educatie buna pentnru acea vreme, insa ceea ce l-a marcat profund a fost Franta si revolutiile sale ,in special cea de la 1848. Balacescu s-a intors iute in tara ca sa-i traga si el una pe la noi, insa ,desigur ca nu putea reusi, erau alte conditii decat in Franta.
Romanul lui Camil Petrescu, Un om între oameni, publicat în trei volume între 1953 și 1957 (ultimul postum și neterminat), puțin citit și comentat în ultima vreme, considerat tributar clișeelor ideologice ale epocii în care a fost scris și etichetat cu ușurință de unii drept o nereușită artistică, ar merita să fie tratat totuși cu mai multă atenție și considerație.
Cartea e (alături de romanul lui C. Stere, În prejma revoluției – care rămîne totuși în primul rînd o scriere memorialistică) singura tentativă serioasă de roman-fluviu din literatura romană.
În distribuţie: Traian Stănescu, Niky Rădulescu, Ion Gheorghiu, Sandu Rădulescu, Geta Măruță, Iulian Necșulescu, Cornel Gîrbea, Alfred Dimitriu, Didi Ionescu, Lucia Mureșan, Olga Bucătaru, Matei Gheorghiu.
Regia de studio: Constantin Botez.
Regia muzicală: Mihai Roman.
Regia tehnică: ing. George Buican.
Înregistrare din anul 1969.