Un om în loden (1979) online hd-film romanesc vechi politist

o veche dambla obsesiva romanesca este iluzia ca strainii ne spioneaza pentru a afla te miri ce secrete ori dibui zacaminte rare, ne credem o tara bogata dar saracita de straini, desigur cu ajutorul tradatorilor autothtoni….nu e chiar asa, suntem o tara oarecare fara o miza deosebita, iata ca Ungaria n-are mai de niciunele si totusi o duce mai binisor, dar este in beneficiul conducerii statului ca sa perpetueze o asemenea gandire securist-conspirationista, si asa au facut si comunistii, ce aveau nevoie de un dusman imaginar cu care sa justifice metodele cu care tineau populatia sub control, dar si sa dea vina pe „tap ispasitor”

lodenul este un pardesiu special impermeabil pentru ploaie

Dan Stamatiad (Victor Rebengiuc) este un inginer singur, angajat al unui Institut de Geologie și deținător al unor date secrete privind zăcăminte importante. Acesta începe să primească telefoane și scrisori de amenințare cu moartea, de asemenea în unele nopți are impresia că aude râsul sarcastic al unui bărbat care i se pare cunoscut. El găsește în camera sa ascunsă o bandă de magnetofon, după ce o ascultă vocea unui necunoscut îi spune că-i va afla identitatea și motivul pentru care va veni să-l ucidă. După ce sora sa este împușcată în lift și pentru a rezolva misterul și a-și pune ordine în viața sa, Dan spune ce i s-a întâmplat la Securitate. Cazul său ajunge în grija unor agenți de contrainformații ai Securității (prezentați într-o lumină fals-pozitivă): Col. Panait (Mircea Albulescu), Cpt. Lucian (Ovidiu Iuliu Moldovan), Lt. Frunză (Constantin Diplan) și un alt ofițer de Securitate interpretat de Dumitru Furdui.

Un om în loden este un film spionaj thriller romanesc din 1978 regizat de Nicolae Mărgineanu Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ovidiu Iuliu Moldovan și Victor Rebengiuc. Este o adaptare a romanului Moartea vine pe bandă de magnetofon de Haralamb Zincă.

Din aceeasi categorie:;