Trecatoarele iubiri film romanesc online vechi drama romantica(1974)

Trecătoarele iubiri este un film românesc din 1974 regizat de Malvina Urșianu.

Cate nu se vor fi scris despre iubirile trecatoare sa iubirile nefericite?

„Este un film care vorbeste nu despre iubiri mai mult sau mai putin trecatoare, ci despre o intoarcere, despre o impacare cu sine si cu altii, despre o resemnare cu sine insusi, cu cei care inteleg sau nu inteleg, si cu destinul care in drama, este intotdeauna implacabil” – Mircea Alexandrescu – 1974 (Cinema)

Desi sint vizibile cliseele caracteristice epocii in care a fost realizat filmul, impresioneaza profunzimea personajelor. Dupa parcursuri diferite, aflati iar fata in fata, protagonistii nu isi pot renega ceea ce i-a definit in tinerete – scena celei de a doua intilniri de pe plaja, parcursa pas linga pas.

Constructia filmului este arhitecturala, in echilibru static. Trei personaje feminine poarta numele Ana, sugerind statornicie si perenitate.

Este evidenta tema femeii nefericite, constanta in creatia Malvinei Ursianu.

Muzica lui Tiberiu Olah potenteaza furtuna din adincuri, in contrast cu suprafata calma.

Silvia Popovici — Lena George Motoi — Andrei Iulian Necșulescu — Funcționar în minister Dorel Vișan — Zamfir Mihai Pălădescu — Doctorul Olga Delia Mateescu Cornel Coman — Costea Nina Costa — Ana lui Ilie Pîrvu Beate Fredanov — Profesoara de franceză Iulian Vișa — Băiatul din decovil Gina Patrichi — Hanna Ion Niciu Sorin Gabor — Om de afaceri Emilia Dobrin — Ana Cartianu Maria Cumbari — Tânăra de pe șantier Mihaela Nestorescu
(Visited 83 times, 1 visits today)

Other Channels

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Din aceeasi categorie...

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x