Tineretea lui Victor Hugo teatru radiofonic biografic la microfon (1985)

Victor Hugo (1802-1885) a fost poet, dramaturg si romancier francez, scriitor romantic, pair al Frantei, senator al Parisului si membru al Academiei Franceze. Printre operele sale cele mai cunoscute se numara „Mizerabilii” si „Notre-Dame de Paris”. Copilaria lui Victor Hugo a fost marcata de o serie de evenimente deosebite: caderea si revenirea Primei Republici si aparitia primului imperiu sub Napoleon I.

Victor Hugo era simpatizant al Republicii si desi a locuit in Franta cea mai mare parte a vietii lui, din 1851 pana in 1870 a fost exilat si a locuit in Belgia. In decursul exilului, Hugo a publicat o parte din pamfletele sale cele mai cunoscute la adresa lui Napoleon al III-lea: „Napoleon cel mic” si „Istoria unei crime”. Desi au fost interzise in Franta, pamfletele sale au avut o puternica influenta in tarile invecinate. Celebrul scriitor a publicat primul sau roman, „Han din Islanda”.

Biografii, memorii: Tinerețea lui Victor Hugo.
Scenariu radiofonic de Maria Cordoneanu.

Regia artistică: Titel Constantinescu.
În distribuție: Dan Condurache, Magda Popovici, Rodica Sanda Țuțuianu, Jeanine Stavarache, Ion Punea, Mihai Dinvale, Mircea Constantinescu, Răzvan Ionescu, Sorin Gheorghiu, Aurelian Georgescu.
Regia muzicală: Nicolae Neagoe.
Regia tehnică: ing. Vasile Manta.
Înregistrare din anul 1985.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels