Salba Mălinei de Dominic Stanca teatru radiofonic la microfon cu Adrian Pintea (2003)

Mălina, fata hangiului Sachelarie, dintr-un târg uitat din inima Moldovei, se îndrăgostește de Ifrim sau Chietraru (Adrian Pintea), un haiduc ascuns de ochii lui. Sachelarie (Mircea Albulescu) e un om bun, dar își iubește fata și nu dorește ca fata lui să fie nevastă de haiduc. Restul istoriei trebuie s-o ascultați.

 

Biografie Dominic Stanca

 

Dominic Stanca (n. 31 ianuarie 1926, Cluj – d. 26 iulie 1976) a fost un actor, autor, dramaturg, poet și traducător român. Este fiul medicului Dominic Stanca și al Corneliei, născută Vlad. A fost căsătorit cu doamna Sorana Coroamă-Stanca.

Între anii 1936 – 1940, urmează primele clase de liceu la Seminarul Pedagogic al Universității din Cluj. Continuă ultimele clase de liceu la Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie (1940 – 1944), unde familia sa se refugiase, după Dictatul de la Viena.

Din 1941, datează parodia, în 6 tablouri „Suferințele tânărului Faust”, scrisă la Orăștie. Impresionat de realitățile războiului, scrie ciclul de poeme „Ceruri arse” (1942 – 1945).

Debut literar cu poezia „Crengi” în „Revista Fundațiilor Regale” (1944).

Din anul 1945, începe să scrie ciclul „Nunțile de la Romos”, care vor fi tipărite în volumul „Strada care urcă la cer” (1997). Între 1946 – 1949, urmează cursurile Academiei de Muzică și Artă Dramatică din Cluj, specialitatea dramă – comedie.

În 1954, se căsătorește cu Sorana-Iosefina-Caterina Plăcinteanu (în teatru Sorana Coroamă), inginer chimist și regizor de teatru.

 

 

 

Regia artistică: Cristian Munteanu.
În distribuţie: Delia Nartea, Adrian Pintea, Mircea Albulescu, Doru Ana, Ion Pavlescu, Petre Lupu, Dan Condurache, Ion Haiduc, Gheorghe Buznea, Petre Nicolae, Ion Chelaru, Florin Anton, Ion Arcudeanu, Sorin Gheorghiu, Marius Rizea, Marius Călugăriţa, Dumitru Chesa.
Muzica originală: George Marcu.
Interpretează: Mihai Căluşaru (cobze), Marian Grigore (vioară).
Regia de studio: Janina Dicu.
Regia tehnică: Mihnea Chelaru.
Producător: Vasile Manta.
Înregistrare din anul 2003.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels