Ruy Blas de Victor Hugo teatru drama (1984)

„Ruy Blas” este o considerată de mulți ca fiind cea mai bună dramă a lui Victor Hugo. Prima ei reprezentare a avut loc la 8 noiembrie 1838. A fost scrisă în mai puțin de o lună, fiind fluierată la primele reprezentații ale piesei pe scena pariziană.

Acțiunea are loc la curtea Spaniei, în perioada de sfârșit a acesteia, unde, un ministru căzut în dizgrație, concepe un plan machiavelic de răzbunare asupra reginei, făcându-și valetul să devină amantul acesteia. Bineînțeles, dragostea prevalează orice stratagemă.

În cea mai frumoasă limbă întâlnită vreodată în teatru, Victor Hugo ne prezintă decăderea și moartea unui imperiu, lăcomia conducătorilor, surprize ale eroismului, precum și pasiuni.

În distribuţie: Alexandru Repan, Adela Mărculescu, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Dinulescu, Catiţa Ispas, Adina Popescu, Ion Pavlescu, Corado Negreanu, Sorin Gheorghiu, Alfred Demetriu, Florin Crăciunescu, Matei Gheorghiu, N. Luchian Botez, Telly Barbu, Boris Petrof, Sergiu Demetriad.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels