Reconstituirea online hd film romanesc vechi de Lucian Pintilie 1968 1971

Despre Reconstituirea se poate spune ca e o prostie de film romanesc absurd, dar si ca este ceva …ceva rar, profund si captivant, depinde de cine il priveste, cred ca ambele variante sunt corecte …realitatea este ceva enorm si monstruos ce nu poate fi cunoscut pe de-a-ntregul, creierul nostru o filtreaza si ne arata doar o partica a ei, ceva superficial de suprafata, dar realitatea este modificata si de reguli sociale, morale, religioase ori ideologice…in epoca „realismului socialist” oamenii muncii trebuiau prezentati decent, fara manifestari instinctuale precum bataia in familie, in public ori la locul de munca, muncitorii nu putea fi prezentati drept niste maimutoi violenti si ignoranti….nu puteai spune si nici filma asa ceva, totusi Lucian Pintilie o va face ,….nu stim de ce, daca i s-a pus lui pata sa devoaleze realitatea in toata amploarea ei cruda ori i s-a parut ca ar fi ceva …o smecherie vazuta prin alte filme, cert e ca a facut-o iar rezultatul a fost ….Reconstituirea din 1668, prezentat aiurea pe net ca fiind din 1971, film interzis in epoca dar si declarat ulterior cel mai bun film romanesc din toate timpurile

Reconstituirea  este un film artistic alb-negru românesc, o dramă regizată de Lucian Pintilie în 1968, după nuvela omonimă a lui Horia Pătrașcu, operă care pornește de la un fapt real petrecut în anii ‘50 pe malul Timișului.

Un incident banal urmează să devină film educativ. Doi tineri sunt obligaţi să repete în acelaşi loc, o bătaie pe care, beţi fiind, o provocaseră cu câteva zile în urmă. Echipa anchetatorului care reconstituie „cazul” este însoţită de un cineamator zelos. Violenţa impusă se încheie cu moartea tragică a unuia dintre tineri.

Pelicula a fost aleasă drept cel mai bun film românesc din toate timpurile de către Asociația Criticilor Români de Film.

La scurt timp de la lansare, filmul a fost interzis de regimul comunist român după ce a rulat puțin timp prin cinematografele de periferie și s-a dovedit un succes. A fost relansat abia în 1990.

 

 

 

 

 

Din aceeasi categorie:;