Poveste de Craciun de Charles Dickens poveste pentru copii la microfon (1991)

Era odată un om pe nume Scrooge. El era rău şi zgârcit. Avea un prieten bun pe nume Marley. El murise în urmă cu şapte ani, care se împlineau în Ajunul Crăciunului. În acea zi venise la el nepotul său Fred. Dorea să îl invite la petrecerea din seara aceea, la el acasă, în cinstea Crăciunului. Scrooge l-a refuzat fiindcă era distant faţă de toată lumea.

După un timp au intrat în biroul lui Scrooge doi bărbaţi care l-au rugat să ofere o mică sumă de bani pentru oamenii săraci. Scrooge, fiind foarte zgârcit, i-a refuzat cu brutalitate.

Seara, Scrooge a plecat acasă. Aici, tocmai se aşezase pe un scaun lângă foc, când, pe neaşteptate, în cameră a pătruns fantoma lui Jacob Marley, care l-a avertizat că va fi vizitat de trei duhuri. La miezul nopţii i s-a arătat primul duh. Era duhul Crăciunului Trecut şi avea să îi arate lucrurile care s-au petrecut în anii anteriori. Îl luă de mână şi îl purtă prin văzduh până când ajunseră în satul în care crescuse Scrooge, apoi duhul îl duse într-o şcoală unde mai era un singur copil. Era Scrooge atunci când era mic. Citea.

Adaptarea radiofonica: Silvia Kerim.
Regia artistica: Cristian Pepino.
În distributie:
Boris Petroff,
Mitica Popescu,
Alexandrina Halic,
Petre Lupu,
Monica Ghiuta,
Candid Stoica,
Theodor Danetti,
Gheorghe Oprina,
Lili Nica Dumitrescu.
Regia de studio:
Violeta Berbiuc.
Regia muzicala: Simona Tudor.
Regia tehnica: Vasile Manta

Din aceeasi categorie:;

Other Channels