Alice în Tara Minunilor de Lewis Caroll povesti pentru copii audio(1968)

Intr-o dupa-amiaza insorita de iulie, in anul 1862, un profesor de la Oxford, pe numele lui Charles Lutwidge Dodgson, porneste intr-o plimbare cu barca pe raul Tamisa, impreuna cu cele trei fetite ale prietenilor sai, dintre care una se numeste Alice. Ca sa-si distreze micutele insotitoare, cel ce mai tarziu avea sa semneze cu pseudonimul Lewis Carroll plasmuieste pe loc aventurile unei fetite care porneste pe urmele unui personaj neobisnuit: un iepuras alb cu ceas in buzunarul vestei.

Astfel s-a nascut povestea lui Alice in tara Minunilor, in care creaturi stranii precum Iepurele de Martie, Pisica-Cheshire, Regina de Cupa sau Falsa Broasca testoasa sfideaza legile firii si ale limbajului cu o dezinvoltura pe care numai copiii o pot intelege pe deplin. Dincolo de incercarile exegetilor de a descifra jocurile de limbaj si aluziile presarate in text, Alice ramane si astazi ceea ce a fost pentru atatea si atatea generatii: o „carte a cartilor“ pentru copii, in care imaginatia si umorul isi gasesc expresia dsavarsita.

În distributie: Nicolae Gardescu, George Groner, Nelly Sterian, Nineta Gusti, Zizi Serban, Horia Caciulescu, George Trestian, Mircea Septilici, Sandu Sticlaru, Dumitru Furdui, Rodica Tapalaga, Marius Pepino, Cornel Elefterescu, Dana Toma, Mihaela Istrate

Din aceeasi categorie:;

Other Channels