Piesă neterminată pentru pianină mecanică (1977) online film rusesc subtitrat romana

un film rusesc celebru regizat de Nikita Mihalkov dupa operele lui Cehov…aceeasi lume aparent banala si nefacand mai nimic, o lume ce pare simpla dar ascunde complicatii teribile

„În perioada verii, la conacul Annei Petrovna (văduvă de general) se adună mai mulți oaspeți: dr. Trilețki, domnul Petrin (creditorul gazdei), Porfiri Semionovici Glagoliev (un admirator al Annei Petrovna), vecinii din familia Platonov – Mihail Vasilievici și soția sa Sașa, un alt vecin, Pavel Petrovici Șcerbuk împreună cu fiicele și nepotul Petecika. Printre invitați se află și fiul vitreg al Annei Petrovna, Serghei Voinițev, cu soția lui Sofia, în care Mihail Platonov își regăsește o mai veche iubire.

Invitații se distrează: mănâncă, beau, dansează, joacă jocuri de societate… Doar Platonov încearcă periodic să realizeze o conversație despre insignifianța fiecărei ființe umane.

Noaptea, în timpul lansării artificiilor, Mihail Vasilievici poartă o discuție cu Sofia în care-și reafirmă dragostea pentru ea. Femeia îl anunță că intenționează să-și părăsească soțul pentru a începe o viață nouă cu Platonov. Dar Mihail Vasilievici nu este pregătit pentru o astfel de schimbare în viața sa. Având gânduri confuze, el se aruncă de pe o stâncă în râu, dar cade în apă mică. Acolo este găsit de soția sa care-i spune cu lacrimi în ochi lui Platonov că îl iubește.

În finalul filmului toate personajele încep noua zi cu fericire.

Piesă neterminată pentru pianină mecanică (în rusă Неоконченная пьеса для механического пианино) este un film sovietic din anul 1977, regizat de Nikita Mihalkov și vag inspirat din piesa de teatru „Platonov” și din povestirile „Orfan de tată”, „La conac”, „Profesorul de literatură”, „Trei ani” și „Viața mea” ale lui Anton Cehov.

Din aceeasi categorie:;