Călăuza film rusesc in regia lui Andrei Tarkovsky (1979)

Calauza un film dupa nuvela fraţilor Strugatsky, “Picnic la marginea drumului”. Toată acţiunea se petrece într-o ţară cu regim dictatorial, cu supraveghere strictă şi un aparat punitiv extrem de agil. Undeva a fost definită o zonă interzisă care ar fi foarte periculoasă pentru sănătatea celor ce ar îndrăzni să se apropie de ea. După informaţii rezervate doar celor iniţiaţi, ar exista acolo o cameră a adevărului absolut.

Călăuza e singura persoană care cunoaşte drumul, oricum descris a fi deosebit de periculos. Până la urmă acceptă, împotriva rezistenţei soţiei, să-i conducă pe cei amatori de senzaţii tari.

Film cu o derulare uneori lentă însă plină de simboluri, la prima vedere greu de digerat, dar care creează o imagine de ansamblu de o intensitate uneori insuportabilă! Fluxul acţiunii captivează făcându-ne prizonierii propriilor temeri, iar ieşirea nu e decât una…

Anul lansării: 1979

Productie Mosfilm
Distributia: Aleksandr Kaidanovski (călăuza), Anatoli Solonițîn (scriitorul), Nikolai Grinko (omul de știință), Alisa Freindlih (soția), Natașa Abramova, F. Iurna.

Din aceeasi categorie:;