Numele trandafirului (1986) film online subtitrat romana

ca in celelalte religii, si in crestinism au existat doua porniri..2 tendinte contradictorii fundamentale, una, oarecum intelegatoare fata de natura umana si relativ rationala in crezul sau, iar cealalta, fanatica incuiat-ignoranta, intoleranta si devenita criminala in serie, a doua a castigat si prin ea crestinismul a pierdut razboiul pentru mintile oamenilor, fiind acum pe un curs vizibil de extinctie, se mai taraste asa, din inertie, dar practic, crestinismul e pe duca…iar cauzele pierzaniei se pot simtii si in acest film, bine facut dupa un roman al marelui scriitor universal Umberto Eco

The Name of the Rose (1986) – rate imdb:  7.7 
cu: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya Baskin

(Visited 5558 times, 4 visits today)

Din aceeasi categorie:;

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna

Credința se menține datorita fricii oamenilor, pe de o parte, o frică sădită cu grija de apostoli, iar pe de altă parte stau simbolurile păgâne, pe care oamenii le țin vii că făcând parte din credința în Dumnezeu. Oamenilor nu le este frică de blestemul preoților, cat de cele strămoșești. Daca spala in zi de sărbătoare, dacă se cearta la zi mare, dacă ară câmpul când bat clopotele la biserică și multe alte obiceiuri. Spre exemplu de Sânziene dacă ți se pare că te auzi strigat și dacă răspunzi ți se strâmbă gura. Acestea sunt Ielele, niste zâne frumoase, cam… Read more »

Anna

Crestinismul a pierdut adepti in partea nordica a continentului, Anglia, Suedia, Norvegia…etc dar e inca puernica in partea de Est, deci nu se poate spune ca a pierdut lupta. Si daca te gandesti logic, Spania a ramas o tara catolica, crestina fanatica cu toate ca Inchizitia s-a nascut pe teritoriul ei.