Numele trandafirului (1986) film online subtitrat romana

ca in celelalte religii, si in crestinism au existat doua porniri..2 tendinte contradictorii fundamentale, una, oarecum intelegatoare fata de natura umana si relativ rationala in crezul sau, iar cealalta, fanatica incuiat-ignoranta, intoleranta si devenita criminala in serie, a doua a castigat si prin ea crestinismul a pierdut razboiul pentru mintile oamenilor, fiind acum pe un curs vizibil de extinctie, se mai taraste asa, din inertie, dar practic, crestinismul e pe duca…iar cauzele pierzaniei se pot simtii si in acest film, bine facut dupa un roman al marelui scriitor universal Umberto Eco

The Name of the Rose (1986) – rate imdb:  7.7 
cu: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya Baskin

Din aceeasi categorie:;

Comment (3)

  1. Credința se menține datorita fricii oamenilor, pe de o parte, o frică sădită cu grija de apostoli, iar pe de altă parte stau simbolurile păgâne, pe care oamenii le țin vii că făcând parte din credința în Dumnezeu.

    Oamenilor nu le este frică de blestemul preoților, cat de cele strămoșești. Daca spala in zi de sărbătoare, dacă se cearta la zi mare, dacă ară câmpul când bat clopotele la biserică și multe alte obiceiuri.

    Spre exemplu de Sânziene dacă ți se pare că te auzi strigat și dacă răspunzi ți se strâmbă gura. Acestea sunt Ielele, niste zâne frumoase, cam nabadâioase și amarnic răzbunătoare pe cei care nu le dau ascultare. Medical, poate faci un AVC, dar chiar și confirmat diagnosticul, omul tot semnele sacre le crede.

  2. Crestinismul a pierdut adepti in partea nordica a continentului, Anglia, Suedia, Norvegia…etc dar e inca puernica in partea de Est, deci nu se poate spune ca a pierdut lupta. Si daca te gandesti logic, Spania a ramas o tara catolica, crestina fanatica cu toate ca Inchizitia s-a nascut pe teritoriul ei.

    1. crestinismul a pierdut tot ce conta, a ramas formalismul aparentelor …paganismul si magia sunt ceea ce a ramas din credinta oamenilor, bine, ele nu au disparut niciodata complet, crestinismul le-a ascuns prin teroare, dar, o data liberi, oamenii s-au intors la magie, la confuzia notiunilor generice, dar aproape nimeni nu stie in ce crede, zice „dumnezeu” fara sa stie care e acela….doar cu japca s-a putut mentine crestinismul, ca oricare alta religie, totul se termina, chiar si crestinismul…nu acum dar e pe tobogan la vale, de sute de ani

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.