Numărul de posturi de la Ministerul Culturii se suplimentează odată cu preluarea de România a preşedinţiei Consiliului UE

Organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a fost supusă dezbaterii publice până pe 23 februarie, potrivit site-ului cultura.ro. Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 va fi completată cu alineatul la articolul 9: „În contextul demersurilor de pregătire, organizare şi exercitare de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, numărul maxim de posturi din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale prevăzut la alin.(2) se suplimentează până la data de 31 august 2019, cu 8 posturi de natură contractuală”.

Alineatul 2 al articolului 9, modificat în urmă cu un doi ani, arată: „Numărul maxim de posturi este de 195, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului”. Ȋn prezent, în structura organizatorică a ministerului funcţionează Direcţia Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene, cu rol în gestionarea problematicilor Uniunii Europene în domeniul culturii, „în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce revin României în calitate de stat membru al UE, precum şi a promovării eficiente a intereselor României la nivelul acestei organizaţii”.

Suplimentarea numărului de posturi va fi făcută în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene. La 1 ianuarie 2019, România va prelua pentru o perioadă de şase luni preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Leave a Reply

Comentezi ?!

Notify of
avatar
Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type