Crimele din Osage County (Bani însângerați) film subtitrat în română

 

Descriere:

Crimele din Osage County: Bani însângerați  se bazează pe un episod real, urât și extrem de murdar din istoria SUA: Presiunile constante ale coloniștilor de deportare a nativilor americani i-au purtat pe cei din tribul Osage până în Oklahoma anilor 1920.

Aici, noile lor pământuri s-au dovedit a fi bogate în petrol: o binecuvântare transformată rapid în blestem. Nu trebuie să fii un suprematist alb american pentru a te simți extrem de inconfortabil la finalul celor 200 de minute ale filmului. Crimele oribile venite din trecutul sulfuros al mândrei națiuni americane sunt o mărturie tristă pentru noi, toți oamenii prezentului, că rasa umană mai are încă mult până să evolueze.

Scorsese ni-l prezintă pe Ernest Burkhart (interpretat excelent de Leonardo DiCaprio), un personaj nu foarte ager la minte care ajunge, sub influența perfidului său unchi, William Hale (la fel de excelent, Robert De Niro), să se îndrăgostească și să se căsătorească cu o amerindianca Mollie (Lily Gladstone, într-un rol care are mari șanse să le aducă nativilor americani primul lor Oscar din istoria filmului).

(DEX) suprematism = Grupare artistică rusă care se încadrează în curentul abstracționismului afirmând supremația simțirii pure, promovând o pictură bazată pe folosirea formelor abstracte geometrice (cerc, unghi, pătrat etc.).

 

Părere personală

Criminali suntem cu totii, chiar daca nu am trait în tinutul indienilor Osage. Multe și teribile întâmplări s-au petrecut sub Soare si Luna. Iata una dintre ele in care lacomia si dragostea au udat o floare rara a Lunei. Si, fireste, a trecut prea multa vreme de cand fanii lui Martin Scorsese n-au mai primit o subventie de visat. Atatia ani i-a luat ca sa-i convinga pe Robert de Niro si Leonardo di Caprio sa mai dea o tura prin capetele noastre. Eu am capatat o afectiune pe sira spinarii si nu mai pot vedea filme, insa voi sunteti sanatosi. In rest, nu e nimic de inteles, astia suntem, omul-pipa.

 

Din aceeasi categorie:;