Marile speranțe de Charles Dickens episodul 1

 

O poveste despre maturizarea unui orfan, Pip, care tânjește după o viață mai bună până când soarta îi scoate în cale o lume întunecată de posibilități. El e forțat să se descurce cu costul real al acestei noi lumi și cu întrebarea dacă așa o să devină bărbatul care își dorește să fie.

Povestea după Charles Dickens a fost adaptată pentru televiziune și cinema de peste douăzeci de ori, BBC realizând serii inspirate de roman de cinci ori. Cele mai celebre ecranizări au fost cea din 1948 și, mai recent, cea regizată de Alfonso Cuaron în 1998, care a adus laolaltă o distribuție de staruri: Robert de Niro, Gwyneth Paltrow, Ethan Hawke și Anne Bancroft.

 

Descriere:

Într-o zi friguroasă de iarnă, Pip, un copil orfan, are parte de o întâlnire terifiantă cu un evadat din închisoare. Gestul de bunătate al lui Pip faţă de acest om, va avea consecinţe profunde pentru amândoi.

Între timp, doamna Havisham, singuratica proprietară a impunătoarei Case Satis, solicită prezenţa lui Pip ca partener de joacă pentru fiica sa, frumoasa dar distanta Estella. Imediat după aceasta, viaţa lui Pip este transformată de generozitatea unui binefăcător secret. Pip îşi abandonează căminul, luând drumul Londrei, în încercarea de a obţine mâna Estellei. Cu toate acestea, întâlnirile copilăriei îl vor bântui şi maturiza.

 

 

Din aceeasi categorie:;