La Rascruce de Vanturi de Emily Bronte teatru radiofonic drama (1969) Episodul 2

Distributia: Olga Tudorache, Alexandrina Halic, Adela Marculescu, Constantin Brezeanu, Nicolae Luchian Botez, Mihai Stoenescu, Daniel Horhocea, Alina Iovaneli, Ion Marinescu, Ion Caramitru, Anca Veresti, Valeria Seciu, Grigore Gonta, Virgil Ogasanu, Gabriel Marinescu.

Acolo se afla „cucoana”, o femeie, care deși avea o privire acră și plină de dispreț, i se puteau contura câteva trăsături de o rară frumusețe. Până să-și dea seama de greșeala imensă pe care o făcea spunându-i „doamna Heathcliff”, sosi și acesta, împreună cu tânărul murdar și cu manierele grosolane și se puseră la masă. Cu toate acestea, află în cele din urmă că pe femeie o chema Catherine Linton, iar pe tânăr Hareton Earnshaw. Era clar că domnul Lockwood era curios din cale-afară despre trecutul acestei familii ciudate, dar nu mai puse nicio întrebare. Cum vremea nu se îmbunătățise deloc de la plecare, ba chiar se făcuse mai aspră, Lockwood se hotărî să rămână până peste noapte la Wuthering Heights.
Înainte de a adormi, citi scrijelit pe tăbliile patului „Catherine Linton” sau „Catherine Earnshaw” și, din când în când, „Catherine Heathcliff”. Lângă pat găsi o carte care avea toate spațiile libere măzgălite, un fel de minijurnal. Naratorul citi doar o parte din el, în care Catherine, împreună cu Heathcliff, era bătută și ținută la punct de către Hindley, fratele ei proaspăt căsătorit, și de către Joseph.

Toate aceste întâmplări îi dădură coșmaruri lui Lockwood, în care Catherine se ținea de fereastră și încerca să ajungă în camera ce fusese odinioară a ei. Trezindu-se din acel vis neașteptat, musafirul se hotărî să plece imediat, dorind să aibă, bineînțeles, și o gazdă care să îl conducă prin zăpadă. Heathcliff avu un moment de slăbiciune când auzi de visul său, însă, în cele din urmă refuză, așa că acesta trebui să răzbată prin nămeții de afară, ajungând cu greu și cu o răceală gravă la Thrushcross Grange.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels