La Rascruce De Vanturi de Emily Bronte teatru radiofonic drama (1969) Episodul 1

Distributia: Olga Tudorache, Alexandrina Halic, Adela Marculescu, Constantin Brezeanu, Nicolae Luchian Botez, Mihai Stoenescu, Daniel Horhocea, Alina Iovaneli, Ion Marinescu, Ion Caramitru, Anca Veresti, Valeria Seciu, Grigore Gonta, Virgil Ogasanu, Gabriel Marinescu.

„La răscruce de vânturi” pune accent pe dragostea neîmplinită dintre Heathcliff și Catherine Earnshaw. Totul începe odată cu sosirea domnului Lockwood (naratorul romanului), un cetățean sosit din zgomotoasa Londră, ce dorea să se izoleze de agitația orașului. Thrushcross Grange i se părea cel mai potrivit loc, după cum și spune: „Desigur că n-aș fi putut alege, din toată Anglia, un loc mai la adăpost de orice frământare omenească”. Heathcliff, proprietarul casei, un om dur, ce nu urmărea nicio regulă și îi displăcea compania oamenilor, a fost încă un imbold pentru domnul Lockwood să locuiască o vreme aproape de orașul Gimmerton.

Deoarece dorea să îl cunoască în persoană pe acest domn Heathcliff, acesta se duse mai întâi să îl viziteze la Wuthering Heights (prin traducere, „La răscruce de vânturi”), o casă ce era încolțită de vânturile cu aer mereu tăios și rece. Cu toate acestea, arhitectul prevăzuse casa pentru astfel de furtuni, având ferestrele înguste, adânc tăiate în zid, cu colțurile apărate de pietre mari. Casa avea un aer grotesc, datorită sculpturilor pe care timpul își pusese amprenta, „risipite cu precădere în fațadă și în jurul intrării principale, printre nenumărați grifoni care începuseră să se fărâmițeze și amorași lipsiți de pudoare”.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels