Intoarcere la dragostea dintâi film romanesc drama romantica (1981)

Putini sunt aceia care-si doresc cu adevarat sa se intoarca la dragostea dintâi, pentru ca ea nu-ti ofera decat niste amintiri, pe care ai vrea sa le retraiesti, dar nu aduc nimic nou in prezent. Printre amintirile frumoase isi fac loc si amintirile neplacute, dureroase si clipa despartirii, care nu face decat sa deschisa rani vechi si uitate.

Descrierea filmului Intorcere la dragostea dintâi de Mircea Muresan

Petre Munteanu, un bărbat de aproximativ 33 de ani (din moment ce aniversează 15 ani de la terminarea liceului), reprezentant comercial la o agenţie românească din Brazilia, se întoarce în ţară ca să-şi petreacă în sfârşit un concediu pe care nu şi l-a permis de ani de zile şi cu speranţa secretă că-şi va reîntâlni o iubire din tinereţe de care s-a despărţit atunci din vina lui.

Întâmplător, aceasta – Ana Irimescu, de profesie medic anestezist – e liberă pentru că a divorţat de chirurgul cu care se măritase între timp, şi pare dispusă să reia relaţia cu Petre, drept care îi propune să-l însoţească cu maşina ei în satul de munte unde se află casa lui părintească. 

Distributia: Rodica Muresan, Costel Constantin, Radu Beligan

Scenariu: Mircea Muresan

 

 

Biografie Rodica Muresan

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București in anul 1978. Încă din timpul studiilor a jucat la Teatrul de Stat Arad, in spectacole ca Viața e ca un vagon de Paul Everac, Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, intr-un spectacol de poezie populară. A participat la spectacolul de poezie Mugur alb și roz și pur de la Teatrul Dramatic George Bacovia din Bacău, înainte de a începe să studieze actoria. In liceu a făcut coregrafie.

Debuta la televiziune in 1977, cu filmul serial Războiul de independență, regizat de Sergiu Nicolaescu, in care interpreta rolul reginei Elisabeta si peste 2 ani apărea in alt serial Tv, Lumini și umbre, cu regia

realizata de Andrei Blaier, Mihai Constantinescu și Mircea Mureșan. A mai jucat in Profesionistul, in regia lui Horea Popescu, Vassa Jeleznova, in regia lui Ion Cojar..

După absolvire a fost repartizată la Teatrul Dramatic din Constanța, unde a rămas pana in 1980. A jucat in Capcana de nichel de Eugen Lumezianu, in Cel care primește palme de Leonid Andreev.

Din 1980 este actrița a Teatrului Național din capitala. Aici a dat viata la zeci de personaje, cum sunt: profesoara Mihalcea din Gimnastică sentimentală de Vasile Voiculescu, Rădița din Tinerețea lui Moromete, o adaptare după Marin Preda, Luluța din Coana Chirița de Tudor Mușatescu, după Vasile Alecsandri, Elena Boruga-Jocul ielelor de Camil Petrescu, Ana-Despot Vodă de Vasile Alecsandri, Fata Lunatecă-Ploșnița de Vladimir Maiakovski, Sarmisegetuza si Tia-Titanic Vals de Tudor Mușatescu, Viola-A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Ana-Vassa Jeleznova de Maxim Gorki. A mai jucat in Profesionistul de Dușan Kovacevic, Ondine de Jean Giraudoux, Livada de vișini de A.P. Cehov, Generația de sacrificiu de I. Valjean, Bacantele după Euripide, Omul din La Mancha după Miguel Cervantes, etc. In stagiunea 2010-2011 joaca in Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo de Filippo.

Debutul pe marele ecran a avut loc in filmul Întoarcere la dragostea dintâi, regizat de soțul sau, Mircea Mureșan. Au urmat O lebădă iarna (rolul Lebăda), tot in regia lui Mircea Mureșan, Secretul lui Bachus (Avocata Bica Barbu), regia Geo Saizescu, in 1983, Sosesc păsările călătoare (Dr. Iulia Râmniceanu), regia Geo Saizescu, O lumină la etajul zece (Maria), regia Malvina Urșianu in 1984, Promisiuni ( Profesoara), regia Elisabeta Bostan, Racolarea (Spioana), regia George Cornea, in 1985, Vara Sentimentală (Inginera), regia Francisc Munteanu, in 1986, Liceenii Rok`n Roll (Mama Getei), regia Nicolae Corjos, in 1990, Miss Litoral (Elvira), regia Mircea Mureșan, in 1991, A doua cădere a Constantinopolului (Inginera), regia Mircea Mureșan, in 1994, Sexy Harem Ada Kaleh (Inginera), regia Mircea Mureșan in 2001.

A fost căsătorita cu actorul Sorin Postelnicu si are o fiica împreuna cu acesta, actrița Teatrului Național din București, Cesonia Postelnicu. Al doilea soț este regizorul Mircea Mureșan.

 

 

Din aceeasi categorie:;