Intoarcere la dragostea dintâi film romanesc drama romantica (1981)

Putini sunt aceia care-si doresc cu adevarat sa se intoarca la dragostea dintâi, pentru ca ea nu-ti ofera decat niste amintiri, pe care ai vrea sa le retraiesti, dar nu aduc nimic nou in prezent. Printre amintirile frumoase isi fac loc si amintirile neplacute, dureroase si clipa despartirii, care nu face decat sa deschisa rani vechi si uitate.

Descrierea filmului Intorcere la dragostea dintâi de Mircea Muresan

Petre Munteanu, un bărbat de aproximativ 33 de ani (din moment ce aniversează 15 ani de la terminarea liceului), reprezentant comercial la o agenţie românească din Brazilia, se întoarce în ţară ca să-şi petreacă în sfârşit un concediu pe care nu şi l-a permis de ani de zile şi cu speranţa secretă că-şi va reîntâlni o iubire din tinereţe de care s-a despărţit atunci din vina lui.

Întâmplător, aceasta – Ana Irimescu, de profesie medic anestezist – e liberă pentru că a divorţat de chirurgul cu care se măritase între timp, şi pare dispusă să reia relaţia cu Petre, drept care îi propune să-l însoţească cu maşina ei în satul de munte unde se află casa lui părintească. 

Distributia: Rodica Muresan, Costel Constantin, Radu Beligan

Scenariu: Mircea Muresan