Imblanzirea scorpiei de William Shakespeare teatru la microfon

Katherina (Kate) este cea mai mare fiica a lui Baptista Minola din Padova. Ea are voință puternică, încăpățânată și neascultătoare, făcându-i o alegere inadecvată pentru căsătorie de către majoritatea bărbaților de atunci. Pe de altă parte, sora ei mai mică, Bianca, era frumoasă și mult mai plăcută. Cu toate acestea, Baptista nu se va căsători cu Bianca până când Katherina nu este căsătorită, așa că băieții lui Bianca încep să complotă pentru a-și găsi soțul. Lucentio realizează un plan de a deveni tutorele lui Bianca și îi trimite pe slujitorul său Tranio să se prezinte ca el atunci când îi cer lui Baptista mâna lui Bianca.

Un om bogat din Verona numit Petruchio sosește în Padova caută o soție. Hortensio folosește această ocazie pentru al face pe Kate să fie un pretendent. Petruchio controlează remarcile lui Kate cu bunătate și lingușire, iar în cele din urmă este de acord să se căsătorească cu el. Tranio petiții Baptista (încă în deghizare) și promite mai mult decât Lucentio posedă de fapt. Ei elaborează un plan pentru a găsi pe cineva care să-l prezinte pe tatăl lui Lucentio Vincentio, pentru a promite zestrea lui Baptista.

Petruchio, odată căsătorită oficial cu Kate, începe să o „îmblânzească” refuzând hrana și îmbrăcămintea ei și în dezacord cu tot ceea ce spune, până când în cele din urmă este de acord cu tot ceea ce spune, chiar și cu cele mai ridicole afirmații. În cele din urmă, ea este complet supusă și supusă față de el.

Lucentio și Tranio îl conving pe un bărbat să-l prezinte ca tată, iar Baptista își dă binecuvântarea pentru căsătorie; Bianca și Lucentio fug. Vincentio sosește și se întâlnește cu bărbatul care îl prezintă ca el și este confuz, deoarece acel om continuă să spună că Tranio este Lucentio. Lucentio și Bianca sosesc de la nunta secretă și explică totul.

Lucentio aruncă un banchet. Hortensio, pretendentul anterior al lui Bianca, sa căsătorit de atunci cu o văduvă bogată. Petruchio îi provoacă lui Hortensio și Lucentio să vadă a cărui soție este mai ascultătoare. Fiecare om trimite pentru soția sa, dar numai Kate se întoarce imediat. El îl instruiește să-l aducă pe Bianca și pe văduvă înapoi, unde apoi va vorbi despre felul în care soțiile ar trebui să fie ascultate de soții lor. Toți bărbații se miră de succesul lui Petruchio în manipularea lui Kate.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels