Hamlet de William Shakespeare teatru la microfon

Garzile de onoare vad fantoma care seamana cu raposatul rege cand se aflau de straja si hotarasc sa ii spuna lui Hamlet.Hamlet este foarte trist din cauza mortii tatalui sau dar este si mai indurerat de faptul ca mama sa s-a recasatorit chiar cu fratele sotului mort, frate care a ajuns rege.

Hamlet afla de aparitia duhului tatalui sau de la garzile de onoare si doreste sa se duca si el in aceea seara la staja, in locul unde a aparut duhul.Duhul i se arata fiului, marturisindu-i acestuia ca nu a murit muscat de sarpe, ci a fost otravit de propriul frate, ce i-a furat sotia si regatul.Duhul doreste ca Hamlet sa-l razbune.Hamlet hotaraste sa nu vorbeasca nimanui despre cele intamplate in afara de cele trei garzi, ce ii erau si prieteni si isi propune sa se prefaca nebun pentru a urzi linistit un plan de razbunare.

Hamlet se poarta ca si cum ar fi inebunit in fata tuturor, chiar si in fata iubitei sale, Ofelia.Hamlet se hotareste sa puna in scena o piesa de teatru in care sa se prezinte intreaga poveste a mortii tatalui sau.Acesta vrea sa ii vada expresia regelui, presupusul ucigas.

Regele si regina cheama doi colegi de ai lui Hamlet crezand ca acestia vor afla cauza comportamentului lui Hamlet.Acesta isi da seama de ce au venit cei doi.

Regina crede ca Hamlet a inebunit din cauza ca Ofelia l-a neglijat, iar Polonius, tatal Ofeliei aranjeaza o intalnire intre cei doi pentru a afla daca Hamlet se comporta astfel din cauza fiicei sale.Hamlet se prefacu nebun si in fata Ofeliei purtandu-se chiar urat cu ea.

Cand piesa este jucata Hamlet observa ca regele este nelinistit, iar acesta pleaca inainte ca piesa sa se termine.Acum Hamlet este sigur ca regele i-a ucis tatal.

Regele regreta ca si-a ucis fratele si vrea sa il trimita pe Hamlet in Anglia.

Hamlet il ucide pe Polonius, ascuns in camera mamei sale, in timp ce el si mama sa se certau.Hamlet vorbeste urat cu mama sa reprosandu-i faptul ca s-a casatorit cu fratele sotului sau. Hamlet ia corpul lui Polonius si il ingroapa.

Regele il trimite pe Hamlet intr-o barca spre Anglia.Laert afla de moartea tatalui sau, Polonius si vrea sa se razbune pe ucigas.Hamlet trimite o scrisoare lui Horatiu prin care anunta ca a fost capturat de pirati rugandu-l sa vina dupa el.Regele planuieste cu Laert sa il omoare pe Hamlet.Hamlet si cu Laert se vor duela, iar varful sagetii lui Laert va fi inmuiat in otrava pentru a fi siguri ca Hamlet va muri, iar daca acest lucru nu se va intampla, regele va pregati o cupa otravita din care ii va da lui Hamlet sa bea.Ofelia se sinucide, aruncandu-se in rau, nesuportand felul in care se purta Hamlet cu ea.Horatio si Hamlet se afla in cimitir si se ascund deoarece venea un cortegiu, cortegiul Ofeliei.

Duelul intre Laert si Hamlet are loc, insa lucrurile nu se petrec asa cum au fost planificate. Laert il loveste cu spada otravita, cei doi schimba spada iar Hamlet il loveste la randul lui pe Laert,dupa care Laert ii spune ca spada este otravita iar planul a fost pus in aplicare de catre rege, Hamlet il injungie pe rege cu spada otravita.Regina moare otravita deoarece a baut din cupa otravita, destinata fiului ei.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels