Deținute din Penitenciarul Bacău au oferit mărțișoare unor copii din centre de plasament

Treisprezece deținute din Penitenciarul Bacău au dăruit mărțișoare, pe care le-au confecționat manual în incinta unității de detenție, unor copii din două centre de plasament ale Direcției pentru Protecția Copilului. De asemenea, inițiativei persoanelor private de libertate s-au alăturat angajați ai penitenciarului, care au oferit dulciuri și fructe micuților aflați în grija statului.

Bucurie pentru zeci de copii din două centre de plasament din județul Bacău, după ce au fost vizitați de deținute și angajați ai Penitenciarului Bacău. Micuții din Centrul Rezidențial ”Pro-Familia” și Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii ”Morcoveață” au primit în dar de la 13 deținute încarcerate în regim închis, semideschis și deschis mărțișoare confecționate manual în spatele gratiilor.

”Obiectele dăruite au fost confecționate prin diverse tehnici de obținere a unor obiecte decorative, precum quilling și pictură. Prin această acțiune, s-a încercat aducerea de lumină şi bucurie în sufletele micilor rezidenți ai centrelor. De asemenea, activitatea a avut ca scop exersarea deprinderii de a dărui, dar şi de a primi bucurie, speranţă, de care avem cu toţii nevoie, fie că suntem dincolo sau dincoace de gratii şi ziduri”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru.

O parte dintre angajații unității de detenție băcăuane s-au alăturat acțiunii deținutelor și au oferit copiilor din cele două centre pachete cu dulciuri și fructe.

Citește

Leave a Reply

Comentezi ?!

avatar
  Subscribe  
Notify of
Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type