Departe de Tipperary 1973 online film romanesc vechi comunist

prezentul se naste din trecut, insa trecutul poate fi schimbat prin cultura, prin carti, poezii, muzica si filme. Ce se intampla acum in Romania, are legatura cu ceea ce s-a intamplat in 1990, iar asta are legatura cu intamplarile dramatice din anii 1950.
Ideologii, propagandistii si scriitori romani comunisti au reusit ca doar intr-o generatie sa zapaceasca lumea de cap modificand istoria in folosul lor si creand idealuri si credinte aproape mistice de care oamenii simpli au nevoie…iata o mostra valoroasa si artistic bine facuta, a unei rastalmaciri in stil grosolan comunist asupra evenimentelor din anii tulburi de dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cand, sprijinati in fundal de trupele rusesti stationate in tara, reusesc sa puna pe putere cu japca, iar ulterior sa-i umple de rahat pe toti rivalii politici…. prin filme, da

 

Departe de Tipperary este un film românesc de propaganda comunista istorică regizat de Manole Marcus in 1973. În rolurile principale joacă actorii Fory Etterle, Ilarion Ciobanu și Maria Clara Sebok. Filmul reconstituie Fuga de la Tămădău (1947), evenimentul istoric în care o parte din conducerea partidului national-taranesc a încercat să fugă din România pentru a întemeia un guvern în exil, atunci când mijloacele democratice fuseseră epuizate și guvernul lui Petru Groza devenea tot mai represiv. Prin tușele groase aplicate personajelor, filmul capătă aspecte caricaturizante și de un comic absurd involuntar, democrații veritabili fiind înfățișați ca niște indivizi meschini, care trăiesc în lux și își petrec timpul cu jocuri de noroc. Filmul este al patrulea în care apare personajul comunist inventat de ei, comisarul Roman, jucat de Ilarion Ciobanu.

După premiera din 20 august 1973, filmul a fost vizionat în cinematografele din România de 1.820.235 de spectatori, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31.12.2007 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Din aceeasi categorie:;