Coriolan – piesă de teatru radiofonic vechi de William Shakespeare clasic cultural

Coriolanus este o piesa de teatru a lui William Shakespeare, despre care se crede că a fost scrisă între 1605 și 1608. Piesa se bazează pe viața legendarului lider roman Caius Marcius Coriolanus Este una din ultimele tragedii scrise de Shakespeare, împreună cu Antony și Cleopatra.

În distribuţie: Gheorghe Cozorici, Ion Henter, Emanoil Petruţ, Irina Răchiţeanu Şirianu, Silvia Popovici, Constantin Dinulescu, Florin Crăciunescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Costel Constantin, Valeria Gagialov, Marin Negrea, Dan Iacobescu, Constantin Rauţchi, Mircea Cojan, Mihai Niculescu, Grigore Negacevski, Răducu Işcuş, Bogdan Muşatescu, Anatolie Spânu, Ştefan Velniciuc, Petrică Manolescu, Georgeta Pora, Pompiliu Rădulescu.

Coriolanus este numele dat unui general roman după succesul său militar împotriva diverselor răscoale care provocă guvernul Romei. În urma acestui succes, Coriolanus devine activ în politică și caută leadership politic. Temperamentul său nu este potrivit pentru conducerea populară și este repus repede, după care se aliniază pentru a stabili chestiunile în funcție de propria voință. Alianțele pe care le formează pe parcurs au ca rezultat căderea sa finală.

Înregistrare radiofonica din anul 1972.

Din aceeasi categorie:;