Cainele din Baskerville de Arthur C. Doyle teatru audio politist la microfon

Sir Arthur Conan Doyle este fara indoiala parintele romanului politist, iar eroul sau Sherlock Holmes este cel mai cunoscut detectiv din lume. Un personaj mai celebru decat insusi autorul sau si care, in ciuda celor mai bine de o suta de ani care au trecut peste el, este nespus de interesant si de actual. 

Doctorul James Mortimer l-a chemat la Londra pe Sherlock Holmes pentru a dezlega misterul morții prietenului său Sir Charles Baskerville, ce fusese găsit pe alea cu tei a conacului său din Devon. Se spunea că moartea ar fi survenit pe fondul unui atac de cord, însă domnul Mortimer observase pe chipul lui Sir Charles o expresie de groază, iar nu departe de cadavru au fost găsite urmele gigantice ale unui câine.

O legendă spunea că familia Baskerville era blestemată încă din vremea Războiului Civil – când Sir Hugo Baskerville a pricinuit moartea unei tinere fete, să fie ucisă de un uriaș câine demonic. Chiar dacă nu credea în legendă, domnul Holmes a acceptat să se întâlnească la Londra cu Sir Henry Baskerville (următorul descendent în linie)

Din aceeasi categorie:;