Arthur si Cavalerii mesei rotunde teatru audio la microfon

În distributie: Mircea Albulescu, Cristian Boeriu,
Pavel Bartos, Valentin Teodosiu, Delia Nartea, A
nne-Marie Ziegler, Luminita Erga, Constantin Dinulescu,
Mircea Constantinescu, Gheorge Pufulete.

În această legendă este vorba despre un cavaler pe nume Arthur. De când era mic, Merlin, un vrăjitor și cântăreț foarte bun care putea să vadă în viitor, îi dădea sfaturi care să îl ajute pentru a deveni rege. Tot el i-a spus bravului Arthur cum să găsească și să capete o sabie foarte puternică numită Excalibur, cu care acesta câștigă toate războaiele date. Același Merlin l-a mai ajutat sa se căsătorească cu o prințesă foarte frumoasă numită Guinevere.

După aceea, Arthur a cioplit o masă rotundă dintr-un copac sădit de un zeu. El a înființat un grup de cavaleri și regi curajoși și viteji care voiau sa apere țara. Se întâlneau întotdeauna la Masa rotundă și se sfătuiau cum să facă să fie mai bine. Odată, Merlin i-a prezis că atunci când trădarea se va ivi, Masa Rotundă va cădea.

Arthur avea doi nepoți, pe Mordred și pe Gawain. Cel din urmă era bun și îl ajuta mereu pe viteaz în războaie. În schimb, Mordred îl ura pe Arthur și voia să îl omoare, ceea ce a și făcut în cele din urmă, tot atunci murind și el.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels