Anița Nandriș Cudla 20 de ani în Siberia. Amintiri din viață. Teatru radiofonic biografic drama Partea I

„Dupa primul soc si cea dintai nedumerire a cititorului, chiar si a unui erudit academician, poate dupa un numar de ani in care uimirea se va fi asezat, deodata cineva va pricepe si va ridica aceasta carte – a Anitei cu trei clase primare si suflet cat o istorie nationala, de o autenticitate „stilistica” geniala – si le va aseza, fiinta si cartea, la umarul marilor nostri marturisitori ai sufletului romanesc.“ – Stefan J. FAY

„Povestirea Anitei Nandris-Cudla aduce o marturie esentiala, dar si pentru reconstituirea staturii taranului bucovinean: o statura net aristocratica, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncasera nu numai in trecut, ci, s-ar spune, aproape in legenda. Or, iata ca, odata cu Anita Nandris-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou”.

Scenariu radiofonic de Magda Duţu şi Raisa Radu, după volumul „20 de ani în Siberia” de Aniţa Nandriş-Cudla, publicat la Editura Humanitas.
Regia artistică: Petru Hadârcă.
În distribuţie: Rodica Mandache, Mihai Bica, Dorin Andone, Mircea Constantinescu, Emilia Dobrin, Petru Hadârcă, Marcelo Cobzariu, Julieta Strâmbeanu, Alexandru Nedelcu, Silviu Oltean, Gheorghe Pufulete, Orodel Olaru, Sorin Şaguna, Costin Manoliu, Milica Creiniceanu.
Cu participarea extraordinară a lui Gheorghe Nandriş.
Regia de studio: Milica Creiniceanu.
Regia muzicală: Luiza Mateescu.
Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.
Redactor: Costin Manoliu.
Producător: Magda Duţu.
Înregistrare din anul 2013 (noiembrie).

Din aceeasi categorie:;

Other Channels