Adam si Eva de Liviu Rebreanu teatru radiofonic la microfon (1996)

 

Piesa de teatru Adam si Eva, adaptattă după romanul Adam si Eva de Liviu Rebreanu, trateaza mitul reîncarnării, conform caruia sufletului omului isi alege un trup de 7 ori pana va ajunge la purificare. Toata aceasta purificare constra, in romanul lui Rebreanu, in gasirea sufletului pereche, adica implinirea pe parte sentimentala.

Piesa de teatru debuteaza cu „Inceputul” si se termina cu „Sfarsitul”, ăn care ne dezvăluie intriga si deznodământul. Romanul mai cuprinde înca 7 capitole, fiecare dintre ele purtand un nume de fata. Primele 6 capitole prezinta o poveste de dragoste care nu are parte de un final fericit, iar cel de-al 7 capitol, la randul lui prezintă o poveste de dragoste care desi e foarte frumoasa, are parte tot de un sfârsit tragic.

Cele 7 povesti apartin de fapt aceluiasi cuplu, care cauta fericirea, desi se apropie foarte mult unul de celalalt nu reusesc sa ramana impreuna. In ultima viata le este permis sa se apropie, dar nici aici nu au parte de fericire eterna.

 

Adam și Eva de Liviu Rebreanu.
Dramatizare de Rodica Suciu-Stroescu.

Regia artistică: Leonard Popovici.
În distribuţie: Mirela Gorea, Dragoş Pâslaru, Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, Rodica Sanda Ţuţuianu, Ion Siminie, Boris Petrof, Lucia Maier, Ion Pavlescu, Nicolae Călugăriţa, Petre Dinuliu, Camelia Zorlescu, Petre Ghiorghiu, Sorin Gheorghiu, Gheorghe Pufulete, Tudor Heica, Nicolae Crişu, Violeta Berbiuc.
Regia de studio: Janina Dicu.
Regia muzicală: Simona Tudor.
Regia tehnică: Vasile Manta.

Înregistrare din anul 1995 (noiembrie; premiera pe 9 ianuarie 1996).

Din aceeasi categorie:;

Other Channels