Trebuie să-ţi dezinfectezi telefonul ?..plus alte răspunsuri despre coronavirus

Din informaţiile care există pana acum despre coronavirus, ştim că el se transmite prin material biologic aruncat de strănuturi şi tuse….fiind expectorat o data cu aerul prin expiratie. Este probabil că el poate supravieţuii pe suprafeţe pe o perioadă mai lungă de câteva zile, suprafete probabil umezite, transpiratia inerenta fiind un factor important

Astfel, este important ca telefoanele să fie dezinfectate frecvent, acasă sau la serviciu. Majoritatea producătorilor de telefoane avertizează împotriva curăţării dispozitivelor cu substanţe pe bază de alcool, dezinfectant de mâini sau şerveţele dezinfectante, pentru că aceste substanţe ar putea deteriora stratul protector* care acoperă ecranul.

Deteriorarea acestui strat ar putea face ca germenii să se „lipească” mai uşor de dispozitiv (ceea ce totusi ramane discutabil). Având în vedere că telefoanele din ultima vreme sunt rezistente la apă, ele pot fi curăţate cu apă şi săpun şi apoi şterse cu un prosop de hârtie. Verificaţi, însă, dacă telefonul este rezistent la apă înainte de a folosi această metodă

 ….pana la urma, de-aia se zice ca alcoolul te curata, pentru ca asa e, el te curata de-a binelea, ucide bacterii, virusi, subtiaza peretii vaselor de sange (favorizand dilatarea lor si marirea presiunii circulatiei sangelui), insa ataca ficatul si capu’, eu cred ca mai degraba stricam stratul protector al display-ului si il curatam cu solutii pe baza de alcool, decat sa dam  doar cu sapun, dar faceti cum credeti.

 

 

Cât de afectaţi sunt copiii de coronavirus?

În general, copiii par să fie afectaţi puţin spre deloc de coronavirus, conform informaţiilor care vin de la specialiştii din China. Acest lucru s-ar datora faptului că sistemul lor imunitar poate elimina infecţia fără simptome sau cu simptome uşoare, asemănătoare unei răceli banale.

Pe de altă parte, însă, copiii care au deja probleme pulmonare, precum astm sunt afectaţi mai puternic de coronavirus. Părinţii ai căror copii suferă de afecţiuni pulmonare ar trebui să fie mai atenţi pentru că virusul ar putea declanşa un atac de astm.

Pentru majoritatea copiilor, însă, virusul se va comporta precum o infecţie respiratorie obişnuită.

 

Poate virusul să se răspândească de pe bancnote sau de pe monede?

Guvernul chinez a luat o iniţiativă în ceea ce priveşte banii – bancnotele şi monedele primite de bănci trebuie sterilizate înainte de a ajuns la consumatori pentru a reduce capacitatea de răspândire a virusului. Folosirea cardurilor contactless ar trebuie să minimizeze riscul adus de folosirea banilor cash, deşi şi acestea pot să găzduiască germeni şi virusuri.

Cea mai simplă şi eficientă metodă este de a ne spăla pe mâini cu grijă după folosirea cardului şi banilor fie ei în formă de bancnotă sau monedă.

 

Care sunt diferenţele dintre coronavirus şi gripă?

Coronavirusul şi gripa împărtăşesc multe simtome similare, fapt ce le face dificil de diagnosticat fără un test specific. Simptomele cele mai evidente ale coronavirusului par să fie febra şi tusea. La gripă, printre simptome se mai numără şi durerile în gât, în timp ce persoanele infectate cu coronavirus ar putea să simtă greutăţi la respiraţie.

Toţi cei care suspectează că ar fi fost infectaţi cu coronavirus nu trebuie să meargă la medicul de familie, farmacie sau spital ci să apeleze numărul de urgenţă pentru a primi indicaţii în legătură cu ce trebuie să facă mai departe.

 

Pot fi infectate animalele de companie?

Nu. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu există nicio dovadă că noul coronavirus se poate transmite de la om la animale de companie sau invers. Deşi coronavirusurile apar în aproape toate speciile, ele sunt specifice doar uneia iar transmisia între specii este extrem de rară.

Și autoritățile române au distribuit o serie de clarificări la întrebări pe care mulți și le pun în legătură cu epidemia de coronavirus:

Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus?

Antibioticele sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus?

Mâncând usturoi se poate preveni infecția cu noul coronavirus?

Noul coronavirus afectează mai ales persoanele în vârstă sau sunt vulnerabili și cei mai tineri?

Prin pulverizarea alcoolului sau clorului pe tot corpul se poate ucide COVID-19?

Animalele de companie pot transmite virusul COVID-19?

Există vreun risc de infectare cu COVID-19 dacă primesc o scrisoare sau un colet din China?

Cât de eficiente sunt scanerele termice în detectarea persoanelor infectate cu COVID-19?

Sunt eficiente uscătoarele de mâini în protejarea împotriva COVID-19?

Din aceeasi categorie:;