zăpadă poate atinge şi jumătate de metru

Salvamontiştii avertizează că iarna se întoarce, iar stratul nou de zăpadă depus în perioada următoare poate atinge şi jumătate de metru.

Iarna se întoarce în forţă în masivele montane, iar stratul de zăpadă poate atinge şi jumătate de metru, motiv pentru care, întrucât există riscul producerii unor avalanşe, turiştii sunt sfătuiţi să se informeze.

”Atenţionare! Iarna se întoarce în forţă în majoritatea masivelor montane din ţară, temperaturile vor scădea şi până la minus 20 grade, iar stratul nou de zăpadă depus în perioada următoare poate atinge şi 50 de cm. Temperaturile scăzute şi precipitaţiile sub forma de zăpadă vor persista conform prognozelor cel puţin două săptămâni”, arată Salvamont.

Doritorii de drumeţii montane nu trebuie să renunţe la echipamentul de iarnă, dar este indicat să solicite informaţii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanşelor şi starea traseelor pe care doresc să le abordeze.

Viața de salvamontist este o luptă cu secundele pe marginea prăpastiei. Moartea îi pândește la fiecare intervenție, dar au salarii de 2.000 de lei.


Citește

Leave a Reply

1 Comentariu on "zăpadă poate atinge şi jumătate de metru"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Elia
Admin

peste 4 zile intrăm in primăvara astronomica, asa ca…daca o mai fi ninsoare de jumatate de metru, aceasta va dispare in doua zile. stirile de felul acesta nu fac decât creeaza panica.
sa gandim stiintific, nu empiric

Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type