Vraciul (1982) film subtitrat romana

Biografia autorului cartii Vraciul

Tadeusz Dolega Mostowicz, a fost un cunoscut scriitor și jurnalist polonez, remarcat îndeosebi pentru ușurința și capacitatea sa de a redacta și construi o acțiune simplă, inspirată din viața de zi cu zi și raportată în romanele sale.

Scriitorul și-a făcut debutul cu romanul Cariera lui Nikodem Dzyma, în 1932, un roman care a stârnit o adevărată vâlvă la anul respectiv deoarece a apărut într-o perioadă în care prigoana împotriva opoziției, fraudei în grupurile lui Pilsudski destrămaseră și umbra de iluzii privind rolul ” bărbatului providențial”.

 

Znachor – Vraciul (1982) –  rate imdb:  7.8 – trailer

 

Subiectul….

Vraciul. Profesorul Wilczur ilustrează povestea unui celebru chirurg, apreciat datorită dexterității și complexităților operațiilor sale, tată, cu o soție frumoasă, exact ceea ce își poate dori un om de la viață.

Vraciul Wilczur începe să-și trăiască propria dramă în momentul în care, sosind de la spital, acasă, la aniversarea celor 8 ani de căsătorie, găsește o scrisoare de la soția sa în care îl anunță că îl părăsește, luîndu-i și copilul, pe fata lor, Mariola. Beata alege un bărbat care să o iubească și care să nu se mai gândească doar la partea financiară.

Beata, soția doctorului realizează că viața alături de acest om nu îi este pe plac, deoarece profesorul a pus accentul foarte mult pe timpul petrecut la spital, mai mult decât pe timpul petrecut alături de familie.

Eforturile vraciului de a asigura familiei bunăstare și stabilitate financiară nu au dat roade, ducând la destrămarea familiei.

Scrisoarea și vestea că este părăsit, ia mințile profesorului care pleacă de acasă, pe drumuri, rătăcind fără rost. Întâlnește persoane care-l îndrumă să-și înece amarul în băutură, persoane de neîncredere care urmăresc să-l tâlhărească.

Vraciul, cu mințile luate de băutură este atacat, lovit și jefuit, iar apoi trântit în groapa de gunoi, departe de orașul în care locuia.

Din aceeasi categorie:;