Un yankeu la curtea regelui Arthur de Mark Twain teatru radiofonic fantezie latimp (1982)

În distribuţie: Dan Condurache, Mihai Mălaimare, Corado Negreanu, Ion Marinescu, Ruxandra Sireteanu, Rodica Sanda – Ţuţuianu, George Oprina, Boris Petrof, Sergiu Demetriad, Mihai Dinvale, Răzvan Ionescu, Mihai Niculescu, Violeta Berbiuc, Ileana Şerban, Constantin Fugaşin, Aurelian Georgescu, Gheorghe Novac, Constantin Botez, Nicolae Crişu, Crânguţa Manea.

Romanul reprezinta jurnalul yankeului, care descrie toate “mizeriile” acelui secol, mintea inapoiata si gandirea inceata a oamenilor, totodata si aventurile sale prin tara lui Arthur.

Totusi, Hank nu va uita ca este un american, asa ca va introduce ca sport, pentru amuzamentul nobilimii si totodata pentru a inlocui turnirurile, baseball-ul; aduce pe piata noi monezi – dolari, centi, pentru a civiliza populatia, dar si pentru a se simti cat mai confortabil.

Incepand a lucra in diferite domenii, Hank a ajuns la “o mare fabrica de armament”. Era un om cu minte agera “Si daca nimeni nu se pricepea cum sa fabrice mai iute un lucru, eu eram gata sa nascocesc o cale noua si asta cat ai clipi”, ajungand astfel contramaistrul sef, sub conducerea caruia sa aflau in jur de 2000 de oameni.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels