Un parlamentar e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat

Un parlamentar e obligat să plătească daune unui poliţist pe care l-a înjurat, judecătorii spunând că a adus atingere onoarei agentului.

Un caz mai puțin obișnuit a fost pe masa judecătorilor de la Secţia Civilă a Tribunalul Iaşi. După doi ani de judecată şi şase ani trecuţi de la momentul faptei, fostul deputat de Vaslui Dragoş Iftime a fost obligat să plătească daune morale de 2.500 de lei unui agent de Poliţie pe care l-ar fi jignit şi înjurat.

Motivarea judecătorilor arată că în iulie 2011 reclamantul, agent şef principal de Poliţie în cadrul Poliţiei Transporturi Aeriene Iaşi, a oprit o maşină în care se afla Adrian Dragoş Iftime, deputat în Parlamentul României, deoarece îi lipsea plăcuţa de înmatriculare din faţă.

„Întrucât agentul de poliţie urma să aplice o sancţiune contravenţională conducătorului auto, a solicitat acestuia actele de identitate, permisul de conducere  şi celelalte documente specifice, apoi s-a îndreptat spre punctul de control în vederea efectuării verificărilor necesare”, au precizat judecătorii.

Judecătorii au audiat doi martori care au precizat că atât Iftime cât şi o altă persoană care se afla în mașină ar fi avut un comportament „recalcitrant şi violent verbal” și că agentul de poliţie ar fi fost înjurat.

Unul dintre martori a declarat că fostul demnitar, care era pasager, ar fi refuzat atunci să se legitimeze, invocând „că el este o persoană importantă şi se grăbeşte la Vaslui la o şedinţă”.

Deputatul nu a recunoscut faptele în timpul procesului.


Citește

Leave a Reply

Comentezi ?!

avatar
  Subscribe  
Notify of
Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type