Toma Caragiu teatru radiofonic biografie memorii la microfon

O piesa de teatru biografică despre marele nostru Toma Caragiu, un aromân născut la 21 august 1925 într-o familie de aromâni (Nico Caragiu și Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epir. Familia Caragiu se stabilește la Ploiești, pe str. Rudului 144. Toma este elev în clasa a opta la Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești.

Un actor complet, juca comedie, drama, tragedie cu o naturalete pe care numai la un mare actor o poti gasi. Dem Radulescu spunea ca sunt doua categorii care contorizeaza artistul: celebritatea si popularitatea.
Popularitatea o intalnim pe termen scurt, dar ca sa fii celebru, trebuie sa lasi urme adanci in istoria filmului, teatrușui, literaturii si asa mai departe. Toma Caragiu face parte din galeria celebritatilor.

Vom descoperi, ascultand biografia lui ca multe dintre piesele de teatru jucate nu mai sunt in arhiva TVR. „O scrisoare pierduta”, „O noapte pierduta” cu Toma in rolul lui Tipatescu respectiv Jupan Zaharia, s-au pierdut.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels