Sunt noile aparate ale MORȚII! Raed Arafat, dezlănțuit la adresa noilor țigări!

Țigările IQOS sunt promovate în București. De la ultimele materiale publicitare s-a activat și Raed Arafat, care a criticat produsul, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și fondatorul SMURD, susține că opoziția lui față de IQOS a venit după ce-a văzut în pasajul de la Universitate ultimele materiale de promovare plătite de Philip Morris. Critica lui vine într-o perioadă în care IQOS deja este supus mai multor teste și nu se bucură de cea mai bună primire de către specialiști.

„Studiile despre efectele acestui mod de fumat (IQOS – n.r.) încă sunt la începutul lor, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai «sănătos» decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici”, a scris Raed Arafat. „Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei”, a completat acesta referitor la IQOS.

Raed Arafat a mai spus în mesajul său că modul de prezentare al acestor produse este unul înșelător și manipulator. „[…] se promovează fumatul care este prezentat în mod tendențios că fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate lipsind studiile și doveziile pertinente și independente care să susțină aceste informații false!”, a scris acesta.

 

Leave a Reply

1 Comentariu on "Sunt noile aparate ale MORȚII! Raed Arafat, dezlănțuit la adresa noilor țigări!"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Elia
Admin
Ce înseamnă IQOS? Prin încălzirea tutunului, producătorii afirmă că se eliberează cantități inferioare de carcinogeni în comparație cu arderea tutunului în țigările tradiționale. Studiile efectuate asupra IQOS nu demonstrează un efect nociv mai mic decât al țigărilor standard; IQOS eliberează cantități mai mici de substanțe periculoase, dar aceasta nu se corelează cu o scădere a frecvenței patologiilor cauzate de fumat. Noutatea sistemelor de tipul HNB (heat-not-burn tobacco) constă în procesul de încălzire a tutunului. O parte considerabilă dintre compușii nocivi din tutun se eliberează prin arderea tutunului. Aceste procese se numesc piroliză și degradare termogenică, care au loc la aproximativ… Read more »
Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type