Spre far de Virginia Woolf teatru radiofonic (1994)

 

Descriere

„Spre far” este un piesă de teatru radiofonic preponderent autobiografic. Insistand asupra raporturilor interumane, Virginia Woolf subliniaza nestatornicia relatiilor dintre adulti, in comparatie cu cele dintre copii, pe care normele sociale, la care se raporteaza maturii, nu ii influenteaza in niciun fel.

Evenimentele din roman graviteaza in jurul familiei Ramsay si a vizitelor pe care aceasta le face in Scotia, intre 1910 si 1920. Frumoasa doamna Ramsay, mama a opt copii, este indragita de toata lumea pentru placerea ei deosebita de a fi in mijlocul oamenilor, de a-i pune in legatura unii cu altii, de a-i determina sa comunice, de a aplana conflictele dintre ei.

In jurul doamnei Ramsay se petrec multe lucruri minunate, gratie firii sale bune, a carei amintire calda le umple sufletul celor din jur chiar si dupa moartea femeii. Prin comparatie, sotul ei, domnul Ramsay, intruchipeaza masculinitatea absoluta, barbatul fiind un egocentrist care manifesta o permanenta nevoie de iubire si care nu este capabil sa comunice cu semenii.

Cele doua persoanaje sunt de fapt simboluri pe care Virgina Woolf le foloseste pentru a-si exprima viziunea asupra ambivalentei naturii umane si a valorilor in care crede.

 

Distribuția: Irina Mazanitis, Mirela Gorea, Ion Pavlescu, Constantin Codrescu, Dan Condurache, Dorina Lazăr, Agatha Nicolau, Boris Petroff, Cristian Șofron, Jeanine Stavarache, Florin Piersic Jr., Alexandru Jitea, Liliana Popovici, Gabriela Micioiu, Oana Răsuceanu

Adaptare radiofonică: Mioara Târzioru

Redactor: Mircea Popescu

Asist. tehnică: Eugenia Slate, Paula Radu, Anca Staut, Laura Mureșan

Regia studio: Jeanina Dicu

Regia tehnică: Luiza Mateescu

Regia muzicală: Simona Tudor

Regia artistică: Cristian Munteanu

Înregistrare din anul 1994 – Teatrul Național Radiofonic

Din aceeasi categorie:;