Septembrie (1978) film romanesc vechi

Septembrie este un film românesc în regia lui Timotei Ursu, după un scenariu de Timotei Ursu şi Adrian Dohotaru. Din distribuţie fac parte: Geo Costiniu, Anda Onesa, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Horaţiu Mălăele, Ştefan Bănică, Mircea Anghelescu, Zephi Alsec şi Jean Constantin.

Vali (Geo Costiniu), un tânăr fermecător însă dezorientat şi nesigur, marcat de faptul că nu a reuşit să intre la facultate, este cercetat de miliţie datorită unor complicităţi la nişte furturi. Pentru a-şi asigura un alibi, el fură o motocicletă pentru a ajunge în Bucureşti să vorbească cu tatăl său.

Într-un bar din capitală, el o cunoaste pe ospătăriţa Anişoara (Anda Onesa), o fată modestă şi liniştită, elevă la o şcoală de ospătari, pe care o invită să meargă cu motocicleta cu el la mare. Anişoara, impresionată de ‘inginerul’ Vali, acceptă să-l însoţească în această călătorie. Ajunşi la mare, ziua şi-o vor petrece la plajă, departe de civilizaţie. Astfel, Vali şi Anişoara vor avea răgazul să descopere dragostea mult aşteptată, făcându-şi ipotetice planuri de viitor. Dar, viaţa a vrut altfel pentru ei.

În distribuţie: Geo Costiniu, Anda Onesa, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Horaţiu Mălăele, Ştefan Bănică, Mircea Anghelescu, Zephi Alsec, Jean Constantin

 

 

Din aceeasi categorie:;