Secretul lui Bachus (1984) film complet online hd

Desi titlul sugereaza asta, oferind chiar un raspuns simplist si greu de folosit in practica, te asigur ca nu vei afla secretul lui Bachus, dar il vei visa …pentru ca secretul este el insusi, firea lui si toti cei din jur, o lume disparuta acum, dar o lume ca si a noastra, pentru ca Bachus exista si acum, daca cumperi o sticla de vin posirca din supermarket ai sa observi ca e facut intocmai ca-n film, numai ca acum se numeste economie de piata si nu infractiune…deh, alte vremuri

Secretul lui Bachus 1984 PAL-DVDR download free torrent – 5.8 Gb

 

Sursa de inspirație a scenariului filmului a fost cazul Gheorghe Ștefănescu (1929-1981) sau dosarul „Vinul”, potrivit denumirii date de anchetatori. Acesta provenea dintr-o familie de experți în producerea vinului, el lucrând ca gestionar al unui depozit de vinuri. A fost arestat în anii ’60 în urma acuzațiilor de delapidare, contrafacere și diluare de băuturi, dar și de lovire și favorizarea infractorului. El a ieșit din închisoare în 1967. După eliberare, el și-a reluat vechea ocupație, ocupând în perioada 23 martie 1971 – 9 august 1978 funcția de șef al Depozitului de vinuri și rachiuri din Calea Griviței nr. 325; clădirea, care nu mai există astăzi, se afla în zona podul Grant. În această calitate, Ștefănescu a pus bazele unei grupări infracționale care se ocupa cu falsificarea de vinuri și vânzarea acestora către clienți.

cupaj – se amesteca vin scump cu vin ieftin si rezultatul era vandut la pretul celui dintai sau chiar se “produceau” vinuri noi folosindu-se alcool rafinat luat de la intreprinderile Biofarm si Policolor. Acesta era combinat ulterior cu apa, plante aromatizate, coloranti alimentari, ceai si zahar ars, pentru a-i da gust si culoare, totul dupa retete foarte precise.

Potrivit rechizitoriului procuraturii, el cumpăra vin de la podgoriile din județul Vrancea, pe care îl aducea la București cu camioane. Cantitățile trecute pe avizele de expediție erau ulterior falsificate. În depozitul său, Ștefănescu amesteca vinurile și rachiurile între ele, adăugând și apă, și apoi vindea produsele rezultate la prețul cel mai mare. Vinul superior era amestecat cu cantități mari de vin inferior și etichetat ca vin superior. Prin aceste operațiuni de cupaj, Ștefănescu a obținut câștiguri mari pe care și le însușea în totalitate, rotind vânzătorii pentru a nu cunoaște valoarea încasărilor zilnice și oferindu-le periodic sume de bani, vin și alimente. El ținea personal gestiunea, iar abilitatea sa a determinat ca organele de control să nu găsească niciodată nereguli….in fapt, el a fost prins la plezneala, unul din bisnitarii-informatorii l-a dat in primire militiei pentru ca dorea sa cumpere sume mari de valuta, s-au dus peste el si i-au gasit, in apartamentul cu 4 camere de la bloc, cateva milioane de lei si 20 de kilograme de aur, dupa asta, si la ordinul direct al lui Ceausescu care a aflat despre asta, s-a trecut la ancheta propriu-zisa asupra activivatii sale la depozitul de vinuri….apoi l-au condamnat la moarte

Emil Hossu – ziaristul Victor Mirea zis Balaurul
Ștefan Mihăilescu-Brăila – gestionarul Bumbescu zis nea Bachus
Dem Rădulescu – inspectorul Dumitru Sterea
Gheorghe Dinică – Gheorghe Cercel, directorul IAS „Vinicola”
Sebastian Papaiani – șoferul Grig Ștevie
Jean Constantin – oenologul Trandafir Bulbuc
Rodica Mureșan – avocata Bica Barbu, logodnica lui Mirea
Cornel Gîrbea – Altoitu, angajat la IAS „Vinicola”
Dumitru Rucăreanu – maiorul Voinea
Enikõ Szilágyi – Gabi, amanta lui Sterea (creditată Enikö Szilagy)
Carmen Zecheru – Gloria Miralena Bumbescu, fiica lui Bachus
Horațiu Mălăele – Nelu, fost angajat la IAS „Vinicola”
Cristian Ștefănescu
Octavian Cotescu – redactorul șef Vladimir Cocea
Ileana Stana Ionescu – Aspazia, secretara lui Cercel
Dinu Ianculescu – șeful de sală de la restaurant
Maria Gligor
Dorina Done
Mariana Cercel
Nicu Constantin – Telcu de la IAS Todești
Marius Pepino – Melcu de la IAS Todești
Cristina Stamate
Geo Saizescu – poetul Ieronim Stâncä
Adriana Șchiopu
Alecu Gh. Croitoru
Aristide Teică – Sofronie de la Lacul și vopseaua
Sorin Medeleni
Dumitru Chesa – bețivan de la logodnă
Radu Panamarenco
George Ulmeni
Viorel Comănici
Lucia Maier
Rudy Rosenfeld – Lascăr
Emil Bozdogescu
Ion Punea
George Negoescu
Ion Nuni Anestin
Traian Petruț
Mircea Mușatescu
Mitzura Arghezi
Maia Morgenstern – Coca (creditată Maia Morgenstern Istodor)
Savel Stiopul – profesorul de teatru
Ion Chelaru
Adrian Ștefănescu
Vasile Popa

Secretul lui Bachus este un film romanesc online de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu după scenariul comunistului Titus Popovici. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Emil Hossu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani și Jean Constantin.

Subiectul filmului îl reprezintă depistarea și distrugerea unei rețele infracționale organizate în România comunistă în jurul gestionarului unui depozit de vinuri poreclit Bachus. Gruparea a ajuns să includă un număr mare de persoane din mai multe ramuri economice, membrii rețelei reușind să strângă în timp sume mari de bani. Acțiunea este prezentată într-un stil satiric.

El se află pe locul 21 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Din aceeasi categorie:;