Scripcarul diavolului după Patima de sub ulmi de Eugene O’Neill teatru radiofonic (1996)

Distribuția: Valeria Seciu, Mitică Popescu, Alexandru Jitea, Mircea Albulescu, Oliver Toderiţă, Ana Mirela Popescu, Adrian Găzdaru.

ugene O’Neill s-a născut la New York, într-unul din hotelurile de pe Broadway, fiu al actorui James O’Neill, al cărui rol în Contele de Monte Cristo îl făcuse celebru în întreaga ţară. Copil fiind, Eugene şi-a însoţit tatăl în turnee, apoi a frecventat variate şcoli şi în 1906 a intrat la universitatea din Princeton, unde nu a rămas decât un an.

O experienţă de viaţă deosebit de diversă – a încercat tot felul de meserii de la căutător de aur până la reporter de ziar – s-a reflectat în fondul dramatic din care au izvorât operele lui O’Neill. În peregrinările care l-au dus în multe părţi ale lumii, o atracţie constantă a constituit-o marea şi viaţa chinuită a oamenilor ei.

Între anii 1912 – 1913, O’Neill a fost spitalizat într-un sanatoriu de tuberculoşi, unde a făcut ample lecturi din literatura dramatică, cu deosebire din Ibsen şi Strindberg. Momentul acesta a fost decisiv pentru orientarea sa ulterioară.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels