Razbunarea latifundiarului de Duiliu Zamfirescu (1976)

Duiliu Zamfirescu era un fiu de arendas devenit boier luminat la minte in urma invataturii primite din occidentul ce se ridica la lupta impotriva clasei nobililor si clerului, a fost fiul arendașului Lascăr Zamfirescu. Urmează clasele primare și gimnaziale la Focșani, iar liceul și Facultatea de Drept la București

“-Acuzat, Tribunalul asteapta sa auda cuvantul dumitale!”
Insa acuzatul tace. Avocatul apararii cere o pauza pentru a discuta cu clientul sau, avand in vedere starea deplorabila in care se afla; acesta isi sfatuieste clientul sa povesteasca Curtii tot ceea ce i-a spus si lui!
Acuzatul crede ca totul s-a prabusit si ca nu are nicio importanta daca vorbeste sau nu!

Din aceeasi categorie:;

Other Channels

Comment (2)

  1. Cine era boierul Maxentian? Un boier ca toti interlopii de azi, care randuiesc si oranduiesc teritoriile pe care le stapanesc. Subprefectul sau prefectul cine erau? Cei care sunt si astazi, si care reprezinta „apa”. Iar boierul reprezinta „piatra”. Prin urmare….apa trece pietrele raman. Vreo schimbare?

  2. Ce inseamna sa-ti fie frica sa spui adevarul in fata unui abuzator?Ce inseamna frica? Frica de represiuni, chiar daca tu esti cel pagubit, dar cand te afli in fata celui care te asupreste, iti dispare orice urma de demnitate sau curaj. Frica, este cea care ne domina, ne asupreste, nu asupritorul cu haine de om. El e mic, insa frica care se ascunde in mintea nostra e mai puternica decat omul.

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.