Platonov un Hamlet de provincie – teatru radiofonic de Anton Pavlovici Cehov

Pe langa fictivul print al Danemrcei, au mai fost si alti eroi tragici, cu atat mai mult cu cat au ramas anonimi. Insa, printr-o munca laborioasa, iata viata unuia dintre ei este smulsa uitarii si daruita noua. E vorba de un „oarecare pentru ceilalti” barbat, intelectual anost de provincie insa drama lui e la fel de epic colosala ca cea a lui Hamlet.

In distribuţie:  Marcel Iureş, Stela Popescu, Irina Movilă, Valentin Uritescu, Andreea Bibiri, Constantin Codrescu, Eugen Cristea, Anca Sigartău. 

Piesa de teatru a fost scrisa prin 1880, când Cehov era foarte tanar, cam 21 de anisori,  oferind un tablou al „decadenţei societăţii ruseşti de la sfârşitul secolului al 19-lea. Platonov este învăţătorul satului, renunţând odată, demult, la viaţa de student, la idealuri şi la dragoste, înlocuind toate acestea cu plictiseală. Viaţa trece, prietenii săi beau cu dârzenie şi îşi deplâng idealurile trecătoare, iar căsnicia sa cu o materna femeie cu frică de Dumnezeu, devine din ce în ce mai puţin reală în ochii săi. Ce este real, ce nu este real, ce este serios, ce este frivol, ce fel de viaţă trăim sunt întrebările cu care se joacă acest spectacol

Cehov – Platonov un Hamlet de provincie 2008 – Traducere de Leonida Teodorescu. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican.Regia audio tehnică: Vasile Manta şi Mihnea Chelaru. Regia muzicală: George Marcu. 

Din aceeasi categorie:;