Pestera din Salamanca de Cervantes Saavedra (1966) teatru radiofonic la microfon comedie

distribuţia: Nicolae Gărdescu, Valeria Gagialov, Coca Andronescu

„La cueva de Salamanca” e o nuvela clasica a literaturii spaniole baroce prezenta în numeroase antologii. Peștera a fost un centru de pelerinaj pentru călătorii care vizitează Salamanca și apare și într-o poezie de Walter Scott. In timpuri stravechi (pre-crestine) a servit ca un loc sacru (templu cu altar) pentru un cult pagan al închinătorii soarelui. Mitul peșterii este asociat cu figura marchizului Don Enrique de Villena, care în timp ce se afla în peșteră a reușit să păcălească Diavolul și să scape de influența sa.

adaptare pentru teatru radiofonic din anul 1966

– Stapaneste-ti lacrimile si nu mai suspina. Voi lipsi patru zile; nu sunt veacuri. Voi fi inapoi cel mai tarziu pe ziua de cinci, daca Domnul ma va tine in viata.

Vai!

Poate ar fi mai bine sa-mi calc fagaduiala si sa renunt la aceasta calatorie. Nu doresc sa te supar. Sora mea se poate casatori si-n absenta mea!

Nu, du-te-n pace si fa-ti datoria daca asa trebuie. Imi voi stapani mahnirea si voi petrece acest timp in singuratate cat voi putea mai usor!

În distribuţie: Nicolae Gărdescu, Valeria Gagealov, Coca Andronescu, Dumitru Rucăreanu, Dem Savu, George Trestian. La chitară: Adrian Ionescu.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels